22 Şubat 2017 Çarşamba

Tekrar Çalışmaları

İlk dersimize hayat bilgisinden verdiğim ev çalışmasının kontrolünü yaparak başladık. Gerekli kontrol çalışmasını yaptık. Okuduğunu anlama metni olan Ankara'yı Neden Başkent Yaptım metninin okuma ve anlama çalışmalarını yaptık. Matematik çalışmasını bireysel olarak kontrol ettim.

İkinci dersimizde matematik çalışmasının kontrolünü yaparken öğrencilerimiz Türkçe çalışma kitabındaki meslekler metninin bulmaca etkinliğini yaptılar. Meslek ile ilgili konuyu hayat bilgisinden çalışmıştık. Dinleme metninde bahsetmediğimiz konuları çalışacağız. Üzerinde detaylı olarak durmayacağız. Bu hafta içi dinleme metnini ve tema sonu değerlendirme çalışmasını tamamalyacağız.

Üçüncü dersimizde fen bilimlerinden işitme kaybı konusunu çalışarak üniteyi bitirdik. 1. dönem bitirmemiz gereken üniteydi fakat konuyu yüzeysel olarak geçmek istemedim. Bugün ışık ve ses ünitesini işitme kaybı konusunu çalışarak bitirdik. Morpakampüsten konuyu çalıştık. Soru cevaplar yaparak konuyu pekiştirdik. Defterimize konuyla ilgili not tuttuk. Sesin İşitmedeki Rolü, Ses Şiddeti, Ses Ve Ses Kaynakları, Ses Ve Yakınlık Uzaklık İlişkisi, Sesin Yayılması, Ses Kaybı başlıklarıyla yaptığımız defter çalışmaları;
Dördüncü dersimizde hayat bilgisinden İnsanlığa Hizmet Edenler konusunun defter çalışmasına devam ettik. Mimar Sinan, İbni Sina, Piri Reis, Nasrettin Hoca ve Yunus Emre ile ilgili çalışmamızı yaptık. Bu kişileri geçen sene çalışmıştık. Kişiler ile ilgili önemli bilgiler unutulmamış. Yunus Emre'yi çalışırken Gel Gör Beni Aşk Neyledi ilahisini de dinledik. İlahi ile ilgili çalışma şarkılarımız sayfasında mevcuttur. Yarın Edison, Newton, Graham Bell ve Pastör ile ilgili çalışmayı yapacağız. Defter çalışmasını yarın paylaşacağım.

Öğleden sonraki ilk dersimizde matematik kitabındaki ünite sonu değerlendirme çalışmalarını yapmaya başladık. İki sayfayı tamamladık. Bu hafta içinde işlediğimiz konularla ilgili çalışmaları bitireceğiz. Önümüzdeki hafta yeni konuya başlayacağız.

Son dersimizde dün çalışmaya başladığımız kes yapıştır etkinliğine devam ettik. Çalışmaların bazıları yarın bitecektir. Diğer çalışmalar cuma günü tamamlanır diye düşünüyorum. Çalışmasını bitiren öğrencilerimizin görsellerini yarın paylaşacağım.

Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimiz ile bölme işlemi alıştırmaları yaptık. Türkçeden gerçek ve hayal ürünü ifadeler konusuyla ilgili etkinlik yaptık. Çalışmalarını erken bitiren öğrencilerimiz verdiğim test çalışmalarını yaptılar. Akademik düzeyi iyi olan öğrencilerimiz verilen çalışmaları erken bitiriyorlar. İçeriği sınıf düzeyinin üzerinde olan test çalışmalarıyla bu öğrencilerimiz çalışmalarına devam ediyorlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder