9 Şubat 2017 Perşembe

Kesirler - Grafik Yorumlama

İlk iki dersimiz İngilizce idi."He, she, it" kavramları çalışılmış.

Üçüncü dersimize ses bilgisini tekrar etme çalışması yaptık. Bazı öğrencilerimiz ses bilgisi ile ilgili önemli bilgileri unutmuşlar. Karıştıranlarda oldu. alfabedeki ünlü ve ünsüz harfler üzerinde durduktan sonra kelimelerin hece sayıları ile ilgili etkinlik yaptık. Basit düzeydeki kelimelerde zaten hecelemede sıkıntı yoktu. Fakat "sporcular, tarfik, kralların, elektrik vb." türü kelimelerin hece sayılarını ve hecelerini ayırırken sıkıntı yaşayan öğrencilerimiz olduğunu gördüm. Konuyu ünlü harfler ile ilişkilendirerek tekrar ettik. Kalan zamanımızda ve çalışmalarından fen bilimleri tekrar çalışmasının kontrolünü ve geometri tekrar çalışmasının kontrolünü yaptık.

Dördüncü dersimizde Çiftçi şiiri okuduk. Şiirle ilgili sözcükte anlam etkinliğini yaptık. Verilen sözcüklerin anlamlarını tahmin edip açıklamaya çalıştık. Daha sonra çalışmna kitabındaki kesirler ile ilgili etkinliği yaptık. Basit düzeyde geçen yılın konusunu tekrar amacıyla kesir kavramı üzerinde durduk. Grafik yorumlama etkinliğini yaptık. Tablo ve grafik ile ilgili bilgileri tekrar etmiş olduk.

Öğleden sonraki ilk dersimizde matematik kitabımızdaki etkinliklerden yaptık. Geçmişteki konuları etkinlikler üzerinden tekrar ettik.

Son dersimizde Çiftçi şiirini yazma ve şiire uygun olarak görsel yapma etkinliğine devam ettik. Çalışmasını bitiren öğrencilerimizin çalışmaları;
Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimiz ile okuduğunu anlama ve metin inceleme çalışması yaptık. Çarpma işlemi ile ilgili sayı problemleri çözdük.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder