23 Şubat 2017 Perşembe

İnsanlığa Hizmet Edenler

İlk iki dersimiz İngilizce idi. Üçüncü dersimizin bir kısmında rehberlik çalışması yaptık. Kalan zamanımızda ev çalışmalarının kontrolü ve tekrarını yaptık. Fen bilimleri tekrar çalışmasının üzerinde detaylı olarak durduk. Tekrar çalışması geçmiş konulara yönelik olduğu için önemliydi.

Dördüncü dersimizde hayat bilgisinden insanlığa hizmet edenler çalışmasının deftere not etkinliğini tamamladık. 2. sınıfın başından itibaren arada sırada okuma metni olarak çalıştığımız Ünlüler İle Bir Gün etkinliğinde hayat bilgisi defterimize not olarak aldığımız kişilerden bazıları; Mustafa Kemal Atatürk, Mehmet Akif Ersoy, Fatih Sultan Mehmet, Koca Seyit, Ömer Halisdemir, Mimar Sinan, İbni Sina, Piri Reis, Nasrettin Hoca, Yunus Emre, Graham Bell, Newton, Edison ve Pastör'dür. Barış Manço ile Cüneyt Arkın'ı defter çalışmamıza eklemedik. Bugün Graham Bell, Newton, Edison ve Pastör'ü çalıştık ve konuyu tamamladık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde matematik çalışma kitabındaki ünite sonu değerlendirmelerinden iki sayfa yaptık. Bireysel kontrol çalışmasından sonra öğrencilerimiz görsel etkinliğe devam ettiler. Görsel etkinlik son dersimizde de devam etti fakat bir öğrencimiz bitirdi. Yarın devam edeceğiz.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile matematikten doğal sayılar konusu ile ilgili çalışma kağıtlarından etkinlikler yaptık. Türkçeden okuduğunu anlama çalışması yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder