9 Kasım 2015 Pazartesi

3 Boyutlu Defter Çalışması - Şekil Örüntüsü - Eş Anlamlı Sözcükler

Yeni bir haftaya yoğun bir çalışma programı ile başladık. İlk dersimize ödev kontrolü ile başladık. ödev kontrolüm sırasında öğrencilerim saklambaç oyunu metnini okudular. Ödevlerde eksik veya anlaşılmayan kısımları bireysel olarak çalıştık. Bu hafta sonu zeka soruları içerikli bir ödev vermiştim. Otobüs ile ilgili zeka sorusu zor bir soruydu. Bu yüzden öğrencilerime anlattım. Yine de öğrencilerimin bazılarından yanlışta olsa mantıklı olabilecek cevaplar aldım. :) Karikatür etkinliği ile ilgili güzel çalışmalar vardı. :) Bu tarz ödevleri zaman zaman hafta sonu için vermeye devam edeceğim. Kalan zamanımızda hayat bilgisi yaptık. Hazırladığım sunum yardımı ile ulaşım araçları konusunu çalıştık. Soru cevaplar ile ulaşım araçlarını kullanıldıkları yerlere göre sınıflandırdık.

İkinci dersimizde hayat bilgisinden konuya devam ettik. Çalışma kitabından ulaşım araşları ile ilgili etkinliği tamamladık. Defterimize not çalışmasını yaptık. Her zaman konuyla ilgili küçük bir görseli deftere yapıştırıp altına not tutuyorduk. Bu sefer görseli 3 boyutlu olacak şekilde öğrencilerime verdim. Hem görsel üzerinde çalışma yapmış olduk hem de ulaşım araçlarını daha rahat sınıflandırdık.  Bu ulaşım araçları ile ilgili bilgileri de görslein altına yazdık.

Üçüncü ve dördüncü dersimizde matematik yaptık. Matematikten şekil örüntüsünü çalışmaya başladık. Öğrencilerime üçgen, kare ve çemberin olduğu kağıt verdim ve bu şekilleri kesip hazırlamalarını sağladım. Daha sonra hazırladığım sunum yardımı ile örüntüler konusunu çalıştık. Örüntülerin elemanlarını ve kuralını belirleyip söyledik. Daha sonra verilen örüntüye uygun olarak elimizdeki şekilleri kullanarak bu örüntünün kuralına uygun örüntü oluşturduk. Bu çalışmayı farklı örüntüler ile yapmaya devam ettik. Defterimize konuyla ilgili not tuttuk ve 2 tane örnek yaptık.
Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Türkçe'den "Atam Sen Rahat Uyu" marşının sözlerini defterimize yazdık. Kalan 10 dakikada marşı sözlü olarak dinleyip söylemeye çalıştık. Bu hafta bu marşı sürekli söyleyerek öğreneceğiz. Bu yüzden evde öğrencimiz şiiri sürekli tekrar edip okumalıdır.

Son dersimizde okulumuzun ön bahçesinde oyun oynadık.

Birinci grup öğrencilerimiz ile Türkçe kursu yaptık. Türkçe'den eş anlamlı sözcükler konusunu çalıştık. Hazırladığım sunum yardımı ile konuyu hatırladık. Morpakampüsün çalışma etkinliklerini yaptık. Defterimize konuyla ilgili kısaca not tuttuk. 3 boyutlu çalışmalar ile konuyu örneklendirdik. Eş anlamlı sözcükleri çalışırken sözlükten yardım almayı öğrendik.
Konuların içeriğine göre deftere not tutarken 3 boyutlu görsellerden yararlanmaya devam edeceğiz. "Atam Sen Rahat Uyu" marşını karaoke olarak hazırlayıp şarkılarımız sayfasına ekledim. Sözlü olarak youtubeda marşı bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder