3 Kasım 2015 Salı

Kelime (Sözcük) Bilgisi

İlk dersimize sohbet ederek başladık. Öğrencilerimle tatil günlerini nasıl değerlendirdiklerini sordum. Tatilde yaptıkları etkinlikler ile ilgili sohbet ettik. Kalan zamanımızda ritmik sayma çalışması yaparak konuyu tekrar ettik.

İkinci dersimizde Türkçe yaptık. Türkçe'den Yürüyen Köşk metnine başladık. Atatürk Orman Çiftliği hakkında öğrencilerime hazırladığım sunum yardımı ile bilgi verdim. Dönemi anlatan kısa bir video izledik. Konuyla ilgili kitabımızdaki 1 ve 2. etkinlikleri tamamladık.

Üçüncü ve dördüncü dersimiz İngilizce idi. İngilizce dersinde sınıf içi cümle kalıplarının çalışmaları devam etmektedir.

Öğleden sonraki ilk dersimizde ödev olarak verdiğim metnin okuma ve okuduğunu anlama çalışmasını yaptık. Kalan zamanımızda ve son dersimizde sulu boya etkinliği yaptık. Sulu boya ile kelebek resminin boyama çalışmasını yaptık. Çalışmayı yaparken simetri konusunu hatırlatıcı çalışmalar soru ve cevaplar yaptık. Simetriye uygun boyama yapmaya özen gösterdik.
Dün birinci gruba kurs yapmadığımız için bugün bütün öğrencilerimiz ile Türkçe kursu yaptık. Kursta kelime bilgisine giriş yaptık. Konuyla ilgili tek başına anlamı olan ve olmayan kelimeler ile ilgili kısa bir oyun oynadık. 21 tane not kağıdının herbirine kelimeler yazdım. Öğrencilerimden bu kelimeleri anlamı olan veya olmayan şeklinde ayırmalarını istedim. Defterimize konuyla ilgili not tuttuk ve karışık kelimelerden cümleler oluşturduk.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder