10 Kasım 2015 Salı

Atam Sen Rahat Uyu

İlk dersimize ödev kontrolü ile başladım. Ödev kontrolüm sırasında öğrencilerim dün yazdığımız "Atam Sen Rahat Uyu" marşını okuyup ezberlemeye çalıştılar. Kalan zamanımızda okulumuzda düzenlenen "Atatürk'ü Anma" programına katıldık.

İkinci dersimizde ödev olarak verdiğim "Miraç Dişlerini Fırçalıyor" metnini çalıştık. Sesli ve sessiz okuma çalışması, takip ederek okuma çalışması yaptık. Metindeki noktalama işaretlerini bulduk. Noktalama işaretlerini tekrar ettik. Okuduğunu anlama sorularını yanıtladık.

Üçüncü ve dördüncü dersimiz İngilizce idi. İngilizceden sayılar konusu çalışılmaya başlanmış.

Öğleden sonraki ilk dersimizde "İlk Uçak Seyahati" metnini çalışmaya başladık. Metin okuma çalışmasını yaptık. Metin ile ilgili okuduğunu anlama sorularını yanıtladık. Harf, hece ve kelime bilgisi konusu üzerinde durduk. Metindeki bu konuyla ilgili dilbisi sorularını yanıtladık.

Son dersimizde "Atam Sen Rahat Uyu" marşını öğrenmeye başladık. Önce marşı beraber söylemeye başladık. 2 tekrardan sonra hazırladığım kareoke çalışması üzerinde müziğin ritmine uygun olarak söylemeye çalıştık. Evinde interneti olan öğrencilerimiz zaman zaman bu çalışmayı tekrar ederse marşı daha çabuk öğrenmiş olacaklardır.
Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile eş anlamlı sözcükler konusunu çalıştık. Dün yaptığımız konuyla ilgili 3 boyutlu deftere not çalışmasını bu öğrencilerim içinde yaptık. Kes - yapıştır etkinliği olduğu için pekişme çalışmasını derste yetiştiremedik. Konuyu pekiştirme adına sınıfta yapmamız gereken çalışmanın birini ödev olarak verdim. Diğerini sınıfta yapacağız.

Okuduğunu anlamayamayan ve kendini ifade edemeyen öğrencilerimiz bu konuları yapamazlar. Okuduğunu anlama ve kendini ifade etme kitap okuyarak ve okuduğunu anlatarak gelişen bir kazanımdır. Bu kazanım aynı zamanda öğrencilerimiz ile yapılan sohbetlerle, onlarla konuşarak ve toplum içinde de görerek uygulayarak en üst düzeye çıkar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder