27 Kasım 2015 Cuma

Toplama Ve Çıkarma İşlemi Problemleri

TEOG sınavları bitti ve kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bugün problemler konusuna giriş yaptık. Genel olarak tekrar çalışmaları ile bu haftayı bitirdik.

İlk dersimize kısaca sohbet ederek başladık. Teog nedeniyle iki gün tatildi. Tatil boyunca öğrencilerimin neler yaptıklarını sordum. Davranış yıldızlarını değerlendirme çalışması yaptık. Zaman zaman olumsuz davranışlar sergileyen öğrencilerimizin bu alışkanlıklarını bırakmaları ve yaptıkları davranışların sonuçlarının neler olabileceği üzerinde konuştuk.Daha sonra ritmik saymaları tekrar ettik. Toplama ve çıkarma işlemlerini morpakampüsten tekrar ettik. Sınıfımızın duvarındaki toplama ve çıkarma afişleri ile konuyu pekiştirme çalışması yaptık. Kalan zamanımızda hayat bilgisinden arkadaşlık ilişkileri konusunun çalışma kitabındaki kes yapıştır etkinliğini yapmaya başladık. Öğrencilerim çalışmalarını yaparken ben de ödev kontrolünü yaptım. Eksiği olan öğrencilerimize yardımcı olmaya çalıştım.
İkinci ve üçüncü dersimizde matematik yaptık. Matematikten toplama ve çıkarma işlemi alıştırmaları yaptık. Ders ve çalışma kitabımızdaki etkinlikleri tamamlayıp bitirdik. Çalışmalardaki işlemleri öğrencilerime tahtada yaptırdım. İşlemleri yaptırırken öğrencilerimiz mutlaka çözüm yolunu anlatmalıdır. En azından verdiğim çalışmalardaki birkaç alıştırmayı nasıl yaptığını sözlü olarak anlatmasını sağlamalıyız. Kalan zamanımızda problemler konusuna başladık. Önümüzdeki hafta toplama ve çıkarma işlemi problemlerine ayıracağız.

Dördüncü dersimizde hayat bilgisi yaptık. hayat bilgisinden arkadaşlık ilişkileri ve iletişim konusu ile ilgili test çözme çalışması yaptık. Test çözme çalışmasını yaparken optik formdan yararlandık. Öğrencilerime optik formu nasıl kodlamaları gerektiğini bu test çalışması ile gösterdim.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Türkçe'den tutumlu olmanın önemi konusuna giriş yaptık. Hazırladığım sunum yardımı ile konuyla alakalı soru cevaplar yaptık. Metin okuma çalışması yaptık. Çalışma kitabındaki ilk 2 etkinliği bitirdik.

Son dersimizde havanın iyi olamsından dolayı okulumuzun ön bahçesinde serbest oyun oynadık. Büyük bir ihtimal önümüzdeki hafta oyun derslerini sınıfta yapacağız, hava şartlarının olumsuz olmasından dolayı. Bu yüzden görsel etkinliklere ve müzik çalışmalarına ağırlık vereceğiz.

Her cumartesi günü yapılan tekvando kursu yarın İsmail öğretmenimizin görevli olmasından dolayı yapılmayacaktır. Öğrencilerimiz evde belli aralıklarla İsmail öğretmenimizin gösterdiği ısınma hareketlerini yapabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder