20 Kasım 2015 Cuma

Konu Tekrarları

İlk dersimize ödev kontrolü ile başladım. Ödev kontrolğm sırasında öğrencilerim Ham Mısır ile Tam Mısır hikayesindeki karakterlerin özelliklerini belirlemeye çalıştılar. Hikayeyi okudular. Ödevlerde eksiği olan öğrencilerime yardımcı olmaya çalıştım. Hafta sonu için verdiğim değerlendirme testini optik form üzerine nasıl kodlamaları gerektiğini gösterdim. Hafta sonu için Türkçe ve matematikten 10'ar soruluk tekrar testi verdim. Kalan zamanımızda hayat bilgisinden okula hazırlık, kişisel bakım, sınıfımızın yeri ve okuldaki kurallar kazanımlarıyla ilgili çalışma kağıtlarını yapmaya başladık. Çalışma kağıtlarına ikinci ders devam ettik.

Üçüncü ve dördüncü dersimizde matematikten toplama işlemi alıştırmaları yaptık. Matematik kitabımızdaki etkinlik ve alıştırmaları çözmeye çalıştık. Toplama tablosuyla ilgili etkinliğin nasıl yapılması gerektiğini kavramaya çalıştık. Çalışma kitabındaki alıştırmaları bitirmeye çalıştık. Eksiği olan öğrencilerimiz evde mutlaka bu alıştırmaları tamamlamalıdır.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Türkçe'den Ham Mısır ile Tam Mısır hikayesinin kalan etkinliklerini bitirdik. Eş sesli kelimelere etkinlik üzerinden yüzeysel olarak bahsettik. Önümüzdeki hafta konuyu detaylı olarak çalışmaya başlayacağız. Sebep-sonuç ilişkisi üzerinde durduk.

Son dersimizde okulumuzun arka bahçesinde oyun oynadık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder