6 Kasım 2015 Cuma

Ritmik Sayma Çalışmaları

İlk dersimizde ödev kontrolünü yaptık. Ödev kontrolüm sırasında öğrencilerim Türkçe kitabındaki Atatürk teması serbest okuma metinlerini okudular. Kalan zamanımızda ritmik sayma çalışmaları yaptık. Tiyatro salonumuzda hareketli müzikler eşliğinde dans ettik. Just Dance etkinliklerine devam ediyoruz.

İkinci dersimizde hayat bilgisi yaptık. Dün okul ve sınıf eşyalarını özenli kullanma ile ilgili konuyu çalışmıştık. Sorun çözme basamaklarını ve bu konuyla ilgili çalışma kitabındaki etkinlikleri tamamlamıştık. Deftere not tutma çalışmasını bu dersimizde yaptık.

 
Üçüncü ve dördüncü dersimizde Yürüyen Köşk metninin okuma ve çalışma kitabındaki etkinliklerini tamamladık. Dördüncü dersimizin kalan zamanında kitap değişimini ve bu konuda haftalık değerlendirme çalışmasını öğrencilerim ile bireysel olarak yaptım.

Öğleden sonraki ilk dersimizde matematik çalışma kitabındaki ritmik saymalar konusuyla ilgili etkinlikleri bitirdik. Ritmik sayma konusuna fazla zaman ayırmıştık. Yaptığımız bu etkinlikler ile konuyu bitirdik. Ritmik saymanın mantığını bütün öğrencilerimiz kavradı. Üstüne sayma veya azaltma mantığını ama sürekli tekrar çalışması yapmaz ise çabuk unutulacak bir konudur ve çarpma işlemini yaparken zorlanacaktır. İlk dersimizde 5 - 10 dk. fırsat buldukça tekrar edeceğiz ama evdede mutlaka tekrar çalışmaları yapmalıdır.

Son dersimizde okulumuzun arka bahçesinde oyun oynadık.

Sınıfımız öğrencilerinden Burhan'ın 3 gün boyunca serbest etkinlikler dersinde uğraştığı resim çalışması;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder