19 Kasım 2015 Perşembe

Eldeli Toplama İşlemi Alıştırmaları

İlk dersimize ödev kontrolü ile başladım. Ödevlerde hatası olan öğrencilerime yardımcı olmaya çalıştım. Kalan zamanımızda hayat bilgisi yaptık. Hayat bilgisinden planlı çalışma konusu üzerinde hazırladığım sunum yardımı ile kitabımızdaki yönergeleri kullanarak soru cevap yaptık.

İkinci dersimizde morpakampüsten Gökçe'nin arkadaşları ile planladığı eğlence programının hikayesini dinledik. Soru cevap yaptık. Beraber yapılacak bir etkinliğin nasıl planlanması gerektiğini konuştuk. Kitabımızdaki metni okuyup sorularını cevaplandırdık. Defterimize konuyla ilgili kısaca not tuttuk.

Üçüncü dersimizde matematik defterine eldesiz ve eldeli toplama işlemi alıştırmaları çözdük. Öğrencilerimi tahtaya kaldırarak çözümü anlatmalarını ve yapmalarını istedim.

Dördüncü dersimizde toplama işlemi ile ilgili değerlendirme çalışması yaptık. Öğrencilerin büyük bir bölümü konuyu kavramış. Birkaç öğrencimiz hata yapıyor. Zamanla konuyu bu öğrencilerimizde kavrayacaktır ama sürekli aralıklarla tekrar etmesi gerekiyor. Değerlendirmeyi tamamlayamayan öğrencilerimiz evde tamamlayacaklardır.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Türkçe'den Ham Mısır ile Tam Mısır metninin okuma çalışmasını yaptık. Çalışma kitabındaki metinle ilgili etkinlikleri tamamlamaya çalıştık. Yarın bu metni bitireceğiz. Haftaya Teog sınavları olduğu için Türkçe kitabından yeni konuya geçmeyeceğiz. Eş sesli kelimeler ve zıt anlamlı kelimeler konusunu çalışmayı planlıyorum. Kelime bilgisinide bu şekilde bitireceğiz. Yazım ve noktalama ile devam edeceğiz.

Son dersimizde okulumuzun ön bahçesinde temel ısınma hareketlerini yaptık. Erkek öğrenciler futbol oynadı. Kız öğrencilerimize ve futbol oynamayan öğrencilerime 7 kiremit oyununu anlattım ve biraz oynadık.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimizle matematik kursu yaptık. Dün 8 sayfalık çalışma kağıdı yapmıştık. Bu gruptaki birkaç öğrencimiz çalışma kağıtlarını yetiştiremedi. Evde tamamlamalarını istediğim sayfaları verdim. Geri kalan sayfaları bir dahaki kurs çalışmasında yaptırmaya çalışacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder