17 Kasım 2015 Salı

Ham Mısır ile Tam Mısır

İlk dersimize ödev kontrolü ile başladım. Ödev kontrolüm sırasında öğrencilerim Türkçe kitabındaki Ham Mısır ile Tam Mısır metnini okudular. Metne giriş çalışmalarını ve ilk 2 etkinliğini dün yapmıştık. İlk dersimizde metni sesli ve takip ederek okuma çalışması yaptık.

İkinci dersimizde okuma çalışmasına devam ettik. Çalışma kitabındaki metin anlama etkinliklerinden 2 tanesini yaptık. Metin biraz uzun olduğu için okuma ve anlatma çalışmalarına devam edeceğiz.

Üçüncü ve dördüncü dersimiz İngilizce idi. İngilizce dersinde 0 - 10 arası sayıların İngilizce karşılığı tekrarlanmış. Yaş sorma ile ilgili kalıplar çalışılmış.

Öğleden sonraki ilk dersimizde matematik yaptık. Haftalık programımızda bugün matematik dersi yoktu. Ama toplama işlemi ile ilgili çalışma yapmamız gerektiği için yapmak zorunda kaldık. Çalışma kağıdı üzerinden eldesiz toplama işlemi konusuna bir kez daha değindik.

Son dersimizde okulumuzun ön bahçesinde oyun oynadık.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile Türkçe kursu yaptık. Kursta hece ve kelime bilgisi konusuyla ilgili çalışma etkinlikleri yaptık. Bireysel olarak hatası olan öğrencilerime yardımcı oldum. Türkçe kursunda şu anda birinci ve ikinci grup öğrencilerimiz ile aynı konuları aynı şekilde çalışarak devam ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder