24 Kasım 2015 Salı

Öğretmenler Günü



Ülkemizin kurucu Mustafa kemal Atatürk'ün dediği gibi inşallah yetiştirdiğimiz nesiller ülkemize ve milletimize bağlı; ülkemizi, milletimizi ve bizi biz yapan değerlerimizi koruyan ve yücelten; ülkemiz ve milletimiz için çalışan ve üreten nesiller olurlar. Öğretmenler günümüzü kutlayan değerli öğrencilerim ve velilerime teşekkür ederim. :)
Değerli öğretmen arkadaşlarımızın öğretmenler gününü en içten dileklerimle kutluyorum.

Bugün öğretmenler günü olduğu için öğrencilerimizde ve bizlerde ayrı bir heyecan vardı. İlk dersimize girerken öğrencilerimin hep bir ağızdan günümüzü kutlaması ve gözlerindeki o ışıltı her şeye değerdi. Bugünün önemi ve Atatürk'ün öğretmenler ile ilgili düşünceleri hakkında kısaca sohbet ettik. Öğrencilerime bana verecekleri en büyük hediyenin davranış ve başarılarıyla örnek birer öğrenci olmalarıdır. Bunun içinde gayretli olacaklarına eminim ve bu yönde çalışmalarımıza devam ediyoruz. 

Öğrencilerime yarısına yazılı yarısına görsel olarak günün anlam ve önemini belirten çalışma yapmaları için hazırladığım çalışma kağıdını verdim. Öğrencilerimden düşüncelerini yazmalarını ve görsel çalışma yapmalarını istedim. Bugün iki ders saati boyunca bu çalışmayı yaptık. Öğleden önceki son iki saatimiz İngilizce idi. İngilizce dersinde sınıf için ders içeriğiyle ilgili oyun çalışması yapılmış. Öğlden sonra okul ilçemiz genelinde yapılan öğretmenler günü programı nedeniyle tatildi.
Çarşamba ve perşembe günüde TEOG sınavı nedeniyle okulumuz tatildir. Bu iki günlük tatilde verdiğim çalışma kağıtlarını öğrencilerimiz mutlaka yapmalıdırlar. Özellikle toplama ve çıkarma işlemleri çok önemlidir. Öğrencilerimiz bol bol alıştırma yaparak konuyu kavrayıp hızlanacaklardır. Çıkarma işleminde geriye saymada bazı öğrencilerimiz zorluk çekmektedir. Bunun sebebi ritmik sayma becerisini tam olarak gerçekleştirememekten kaynaklanmaktadır. Sürekli ifade ettiğim gibi matematiğin temeli sayı sayma becerisidir. Hızlı bir şekilde istenilen ritmik saymayı yapabilen öğrencilerimiz çok rahat bir şekilde dört işlemi ve bağlantılı olduğu konuları yapabilirler. Devamlı ve aralıklı tekrarlar ile ritmik sayma alıştırmaları özellikle geriye doğru sayma alıştırmaları yapılmalıdır. Ders defterimizdeki sayı örüntüleri konusuna çalışıp bunlara benzer örnekler üzerinde çalışma yapılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder