16 Kasım 2015 Pazartesi

Eldesiz Toplama İşlemi

İlk dersimize hafta sonu değerlendirmesi ile başladık. Öğrencilerimle sohbet ettim. Tekvando kursana önemli bir sebep dışında gelmeyen öğrencilerimiz var. Sorduğumda "unuttum" gibi sebep söyleyenler oldu.Velilerimizin bu konuda hassas olmasını istiyorum. Düzenli olarak bu kursa katılım olmazsa öğrencimizin bu konuda gelişimi olmaz. Kalan zamanımızda ödev kontrolünü yaptım. Ödev kontrolüm sırasında öğrencilerim hayat bilgisi kitabındaki vücudumuz konusunu çalıştılar. Ödev kontrolündne sonra "Badik Ördek ve Tombul Balık" arasında geçen konuyla ilgili kısa bir sunum izledik. Konu hakkında soru cevaplar yaptık.

İkinci dersimizde vücudumuzun bölümleri konusunda kitabımızdaki metni okuduk. Metin hakkında soru cevaplar yaptık. Morpakampüsten konuyu çalıştık. Defterimize not tuttuk.

Üçüncü dersimizde matematik yaptık. Matematikten eldesiz toplama işlemine başladık. Bu konuyu 1.sınıfta öğrenmiştik. Sayıları onluk ve birliklerine ayırarak toplama işlemini gördük. Konuyla ilgili materyal sayesinde birkaç etkinlik yaptık. Defterimize onluk ve birliklere ayırarak toplama işlemi yaptık.
Dördüncü dersimizi okulumuz rehber öğretmeni yaptı. Rehberlik çalışmasında bugün  nezaket kurallarına başlanmış.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Türkçe'den yeni temaya giriş yaptık. Ham Mısır ile Tam Mısır metninin ilk iki etkinliğini çalıştık. Kitap değişimlerini yaptık.

Son dersimizde okulumuzun ön bahçesinde serbest oyun oynadık. Erkekler futbol oynadılar. Kızlar ile parmak ve manşet pas üzerinde çalışma yaptık.

Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimiz ile Türkçe kursu yaptık. Hece bilgisi ile ilgili çalışma etkinlikleri yaptık. Erken bitiren öğrencilerimiz eldeli toplama ve sayı örüntüleri üzerinde çalışma yaptılar.

Kitap okuma takibini önceden hazırladığımız isim listesine yapıştırmalar kullanarak yapıyorduk. Öğrencilerimizde takip etmesini sağlamak için etkinliği harita boyamaya çevirdik. Sınıftaki panomuzu düzenledim. Öğrencilerime haritalarını verdim. Kendileri de kitap takibini yapacaklar. Geçen sene bu etkinliği bitiren öğrencimize belge düzenleyip ödül vermiştik. Şu anda kitap okuma ortalamasının altında olan öğrencilerimiz biraz daha gayret etmelidir. Şunu tekrar belirtmeliyim ki kitap okumak alışkanlıktır. Bu alışkanlığı mutlaka edindirmemiz gerekiyor. Yatmadan önce en azından 15- 20 dakika okumak çok şey kazandıracaktır öğrencimize.

Geçen sene davranışlarımız ile ilgili elma boyama etkinliği yapıyorduk. Bu senenin başında öğrencilerimle davranış ile ilgili takip çalışmaması yapılmaması konusunda konuşmuştuk. İlk başlarda sınıf ve okul kuralları konusunda hassas davranıyorlardı ama son zamanlarda bu konuda sıkıntılar çıkmaya başladığı için "Davranış Yıldızları" panosunu hazırladım. Davranışlarıyla her gün örnek olan öğrencilerimizin yıldızları boyanacak. Her grup yıldızını bitiren öğrencilerimiz ödüllendirilecektir. Bugün bütün öğrencilerimin yıldızı boyandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder