13 Mayıs 2016 Cuma

Canlıların İhtiyaçlarına Ön Hazırlık

İlk dersimize ev çalışması olarak verdiğim etkinliğin kontrolü ile başladık. Paragraf anlamı çalışmasını beraber yaptık. Matematikten problemlerin çözümlerini yaptık, hatası olan öğrencilerimiz hatalarını düzelttiler.

Kalan zamanımızda ve ikinci dersimizde hayat bilgisinden ihtiyaçlarımıza göre meslekler konusunu çalıştık. Hazırladığım sunum yardımı ile ihtiyaçlar ve meslekler konusu ile ilgili soru cevaplar yaptık. Önceki konularımızda meslekler konusunu çalışmıştık. Geçmiş zamanda yapılan mesleklerin görsellerini inceledik. Kitabımızdaki konuyu çalıştık. Çalışma kağıdı üzerinden konuyla ilgili etkinlik yaptık. Kalan zamanımızda milli bayramlarımız konusunu tekrar edip çalışma kağıdından konuyla ilgili etkinlik yaptık.

Üçüncü dersimizde matematik kitabımızdaki etkinlikleri yapmaya devam ettik. Tartma ve tablo oluşturma ile ilgili çalışmaları yaptık. Eşit kollu teraziyi ve geometrik cisimleri kullanarak ağırlık karşılaştırma ile ilgili etkinlikler yaptık.

Dördüncü dersimizde Türkçeden ses ve hece bilgisi ile kelime bilgisi konularından çalışma kağıtlarından etkinlikler yaptık.

Beşinci dersimizde kitap değişimi değerlendirmesini ve bireysel çalışma değerlendirmesini yaptık. Öğrencilerimiz serbest çalışma etkinliği yaptılar.

Öğleden sonraki dersimizde serbest oyun etkinliği yaparak haftayı bitirdik. Geçtiğimiz haftalarda fasulye ve nohut çimlendirme çalışması yapmıştık. Öğrencilerimiz çimlenen fasulye ve notlarını toprağa dikerek sınıfa getirdiler. Hayat bilgisinden canlıların ihtiyaçları konusuna ön hazırlık olarak yaptığımız çalışmadan görseller;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder