11 Mayıs 2016 Çarşamba

Genel Tekrar Çalışmaları

İlk dersimize ev çalışması olarak verdiğim ve dün çalıştığımız Dünya'nın hareketleri konusu ile ilgili verdiğim ödevin kontrolü ile başladık. Çalışmadaki konuyla ilgili metni okuyup soruları yanıtladık. Konuyu tekrar ettik. Kalan zamanımızda ve ikinci dersimizde çalışma kağıtları üzerinden hayat bilgisi dersinin tekrar çalışmalarına başladık. Okul Heyecanım temasındaki okul kuralları, dengeli ve düzenli beslenme, planlı ve düzenli çalışma, okul eşyaları konuları ile ilgili etkinlikler yaptık.

Üçüncü dersimizde matematikten genel tekrar çalışması etkinliği yaptık. Çalışma kağıtlarından bölme işlemi ve problemleri, sıvıları ölçme ve tablo oluşturma konuları ile ilgili etkinlikler yaptık.

Dördüncü dersimizde tablo oluşturma etkinliğine devam ettik. Kalan zamanımızda Türkçe kitabındaki Üç Güzeller metninin okuma ve okuduğunu anlama çalışmasını yaptık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde kitap ayracı çalışması yaptık.

Son dersimizde kitap okuduk.

Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimiz ile bölme işlemi konusunu tekrar ettik. Aşamalı (uzun) bölme işleminin nasıl yapılması gerektiğini çalıştık. Öğrencilerimizin bir kısmı konuyu kavradı fakat sürekli alıştırma çalışmaları yaparak konuyu pekiştirmemiz gerekiyor. Kurs çalışmalarında konuyu çalışmaya devam edeceğiz. Eksiği olan öğrencilerimizde konuyu ilerleyen zamanlarda kavrayacaklardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder