3 Mayıs 2016 Salı

Pazara Gidelim

İlk dersimize hayat bilgisi ile başladık. Dünya çocukları konusuna giriş amacı ile hazırladığım sunum yardımı ile soru cevaplar yaptık. Bu sene 23 Nisan'da yapılan kutlamalar ve çocuk şenliği ile ilgili konuya uygun haber videoları izledik. Kitabımızdaki yönergelere uygun olarak hazırladığım bir başka sunum ile konuyu çalıştık. Kitabımızdaki metni okuyup sorularını yanıtladık. Dünya çocukları ile ilgili şarkı dinledik. Sitemizin şarkılarımız sayfasına ''Dünya Çocukları'' şarkısını ekledim.

İkinci dersimizde ilçemizde kurulan pazara gezi yaptık. Amacımız; tartma konusu ile ilgili gözlem yapmak ve bilinçli tüketici olma ile ilgili çalıştığımız konunun tekrarını yapmaktı. Pazarı dolaştık. Satılan ürünleri inceledik. İnsanların nasıl alışveriş yaptığını, alışveriş yaparken neleri kullandıklarını inceledik. Genelde elektronik teraziler ile tartma işlemlerinin yapıldığını gördük. Pazarcının birinde eşit kollu terazi bulduk. Aldığımız üzünleri hem elektronik terazide hem de eşit kollu terazide tarttık. Alışveriş yaparken para konusunu da bu sayede tekrar etmiş olduk. İlçe pazarındaki esnaflarımıza yardımcı oldukları için sınıfımız ve okulumuz adına teşekkür ederiz. Ayrıca okulumuz rehber öğretmeni Cengiz Bey'e de teşekkür ederiz.
 Bugün yapılan alışverişin bir kısmını afiyetle yedik.:)
Üçüncü dersimizin bir kısmında pazardaki gözlemlerimizi konuştuk. Terazi ve kilogram hakkında pazarda öğrendiklerimizi pekiştirmek amacı ile konuyu soru cevaplar ile tekrar ettik. Sınıfımızda eşit kollu terazi ile tartma işlemleri yaptık.

Dördüncü dersimizde matematik defterimize konuyla ilgili not tuttuk. Eşit kollu terazi ve kilogram görsellerini kullanarak etkinlik yaptık.
Öğleden sonraki ilk dersimizde ilk dersimizde çalıştığımız Dünya çocukları konusunun not tutma ve görsel etkinliğini yaptık.
Son dersimizin bir kısmında okulumuzun ön bahçesinde temel ısınma hareketlerin, yaptık. Hava şartlarının olumsuz olmasından dolayı kalan zamanımızda dün başladığımız çizgi filmi izlemeye devam ettik.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile deneme sınavını yapmaya başladık. Deneme sınavını bitirmeyen öğrencilerimiz bir sonraki kurs çalışmasında sınavı bitireceklerdir.

1 yorum: