26 Mayıs 2016 Perşembe

Parkurlu Üç Taş Oyunu

İlk dersimize ev çalışması olarak verdiğim Dağ Keçileri metnini çalışarak başladık. Metni hatırlayan öğrencilerimize anlatma çalışması yaptırdım. Metni okuyup sorularını yanıtladık. Kalan zamanımızda hayat bilgisi yaptık. Hayat bilgisinden gökyüzünü gözlemliyorum konusunu hazırladığım sunum yardımı ile çalıştık. Gök cisimleri ile ilgili beyin fırtınası yaptık. Önceden bildiğimiz ve duyduğumuz gök cisimlerini listeledik. ne oldukları hakkında konuştuk. Gezegen ve yıldız kavramlarını açıkladık.

İkinci dersimizde hayat bilgisine devam ettik. Teleskobun ne olduğunu görseller üzerinden konuştuk. Hayat bilgisi defterine konuyla ilgili not tuttuk. Görsel etkinlik yaptık. Çalışma kitabındaki etkinlikleri bitirdik.
Üçüncü dersimizde ve dördüncü dersimizin bir kısmında matematik ders kitabındaki kalan etkinlikleri bitirdik. Çalışma kitabındaki kalan etkinlikleri de tamamlayıp kitabı bitireceğiz. Çalışma kağıtları ile dersi işlemeye devam edeceğiz.

Dördüncü dersimizin kalan zamanında öğrendiğimiz şarkıların tekrar çalışmasını yaptık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe ve hayat bilgisinden eksik çalışması olan öğrencilerimiz çalışmalarını tamamladılar. Diğer öğrencilerimiz kitap okuma çalışması yaptı. Bireysel çalışma ve kitap okuma değerlendirmesini yaptık.

Son dersimizde dün yarışma düzeni şeklinde oynamaya başladığımız Üç Taş oyununu parkur şeklinde oynadık. Minder üzerinde sürünme ve takla atma hareketleri yapmış olduk. Öğrencilerimiz bu oyuna alıştıktan sonra Dokuz Taş oyununu yarışma düzeni şeklinde oynamaya başlayacağız.
Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile varlıkların özelliklerini niteleyen kelimeler konusuna çalıştık. Çalışma kağıtlarından etkinlikler yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder