30 Mayıs 2016 Pazartesi

Masal Konusu

İlk dersimize hafta sonu yapılan çalışmaların değerlendirmesi ile başladık. Hafta içi yapılacak çalışmalar hakkında konuştuk. Kalan zamanımızda masal konusuna başladık. Hazırladığım sunum yardımı ile masallar hakkında görsel okuma yaptık. Masal görsellerinden faydalanarak o masallardaki konuyu öğrencileriminden anlatmalarını istedim. (Hikaye ve masal kitapları okuyan öğrencilerimiz bugün çalıştığımız konuya hakimdi. Masal anlatımları başarılıydı.)

İkinci dersimizde Türkçe kitabındaki Kanatları Kaybolan Rüzgar şiirine çalışmaya başladık. Görsel okuma yaptık. Çalışma kitabındaki ilk etkinliği tamamladık. Masalların özellikleri ile ilgili beyin fırtınası yaptık. Öğrencilerim şiiri okuyup defterlerine yazma çalışması yaptılar. Şiire uygun görsel çalışmayı yetiştiremediğimiz için bir sonraki dersimizde devam edeceğiz.

Üçüncü ve dördüncü dersimiz İngilizce idi. İngilizce kelime ezber kartları ile çalışma yapılmaya devam edildi.

Öğleden sonraki ilk dersimizde toplama işlemi problemleri konusunu tekrar amacı ile çalışma kağıdından etkinlikler yaptık. Problem kurma çalışması yaptık. Etkinliğin bir kısmı eksik kaldı. Öğrencilerimiz çalışmalarını tamamlayacaklardır.

Son dersimizde okulumuzun ön bahçesinde fasulye ve nohut dikme etkinliğini yaptık. Çimlendirme çalışmasından sonra saksılara fideleri dikmiştik. Fakat büyüdükleri için saksılar yetmemeye başladı. Okulumuzun ön bahçesinde uygun bir yere fideleri diktik. Canlıların ihtiyaçları konusunu kısaca konuştuk ve tekrar ettik. Umarım tutarlar. :) Önümüzdeki yıl nohut yetiştireceğiz.
Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimiz ile ismin hal ekleri konusuna çalıştık. Çalışma kağıtlarından etkinlikler yaptık. Çalışmasını bitiren öğrencilerimizin konuyla ilgili test çözme çalışması yaptılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder