10 Mayıs 2016 Salı

Dünya'nın Hareketleri

İlk dersimize dün ev çalışması olarak verdiğim şiirde konu ve ana duygu ile ilgili çalışmayı beraber yaparak başladık. Verilen şiirleri okuyup konularını ve ana duygularını yazdık. Matematik ile ilgili çalışmada verilen kesir sayılarına uygun modeller çizilmesi gereken etkinliği yaptık. Konuyu kısaca tekrar ettik ve tahtada öğrencilerimiz kesir sayılarına uygun model çizdiler. Kalan zamanımızda hazırladığım sunum yardımı ile Dünya'nın hareketleri konusunu çalışmaya başladık. Konuyu önceki derslerimizde işlemiştik. Sunum yardımı ile bilgilerimizi hatırlamış olduk.

İkinci dersimizde hayat bilgisinden konuya devam ettik. Modelleme yaparak Dünya'nın hareketlerini ve sonuçlarını kavramaya çalıştık. Kitabımızdaki konuyu çalışıp, çalışma kitabındaki etkinlikleri yaptık. Defterimize konuyla ilgili görsel etkinlik yapıştırıp not tuttuk.
Üçüncü ve dördüncü dersimizde matematik yaptık. Matematikten geçmiş konuları tekrar amacı ile çalışma kağıdı üzerinden etkinlikler yaptık. Matematik kitabındaki uzunluk ölçme problemleri ile ilgili etkinliklerden yaptık. Problem kurma çalışması yaptık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Türkçe kitabındaki serbest okuma metinlerinden Gezgin Kaplumbağa Ankara'da metnini hazırladığım sunum yardımı ile çalıştık. Yarın "Üç Güzeller" metnine çalışacağız.

Son dersimizde temel ısınma hareketleri yaptık. Kalan zamanımızda serbest oyun etkinliği yaptık.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile isimler (tekil,çoğul ve topluluk ismi) konularına çalıştık. Çalışma kağıtlarından etkinlikler yaptık. Matematikten kesirler konusu ile ilgili konu tekrar çalışması yaptık. Çalışma kağıtlarından etkinlikler yaptık. Çalışmasını bitiren öğrencilerimiz konuyla ilgili test çözdüler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder