16 Mayıs 2016 Pazartesi

Vatanım - Biz Atatürk Gençleriyiz

İlk dersimize hafta sonu yapılan çalışmaların değerlendirmesi ile başladık. Hafta içi yapılacak çalışmalar hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdim. Kalan zamanımızda ve ikinci dersimizde Türkçe yaptık. Türkçe kitabındaki tema ile ilgili dinleme metni çalışması olan Vatanım şiirine çalışmaya başladık. Şiiri defterimize yazıp konu ve ana duygusunu üzerinde çalışma yaptık. Şiiri okuma ve içeriği hakkında konuştuk. Çalışma kitabındaki mevsimlerin özellikleri ile ilgili etkinliği hayat bilgisi dersinde öğrendiğimiz Dünya'nın hareketleri konusunu tekrar ederek çalıştık. Vatanımız ile ilgili özellikleri yazdık. Çalışma kitabındaki akrostiş ve şiir ile ilgili görsel çalışmayı yarın tamamlayıp tema sonu etkinliklerini yapacağız.

İkinci ve üçüncü dersimiz İngilizce idi. İngilizce için serbest etkinlikler dersinde kelime ezber kartı hazırlamaya başlayacağız. Bunun için öğrencilerimiz mutlaka makas ve yapıştırıcılarını yanlarında olmalıdır.

Öğleden sonraki ilk dersimizde matematikten nesne ve tablo grafiği oluşturma ve yorumlama konusu ile ilgili çalışma kağıdından etkinlikler yaptık.

Son dersimizde ısınma hareketlerini yaptık. Oyunları kuralına göre oynama ile ilgili bilgilendirici çalışma yaptık. Son zamanlarda oyun oynama konusunda sıkıntılar yaşanmaya başlanmıştı.

Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimiz ile Türkçeden isimler konusuna çalıştık. Özel ve tür isimler ile ilgili çalışma kağıtlarından etkinlikler yaptık. Matematikten simetri ve paralarımız konusu ile ilgili etkinlikler yaptık. Test çözdük.

Öğrencilerimize ev etkinliğinde "Biz Atatürk Gençleriyiz" marşının sözlerinin olduğu çalışma kağıdını verdim. Bugün elektriklerin olmamasından dolayı marşı sınıfta çalışamadık. Öğrencilerimiz sözleri en az 3 defa okurlarsa yarın yapacağımız çalışmada zorlanmayacaklardır. Marşı sitemizin şarkılarımız sayfasından bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder