24 Mayıs 2016 Salı

Hava Durumu

İlk dersimize hayat bilgisi ile başladık. Hayat bilgisinden Dünya'nın hareketleri ve sonuçları konusunu kısaca tekrar edip yeni konuya giriş yaptık. "Hava" ve "hava durumu" kavramları ile beyin fırtınası yaparak öğrencilerimizin konu hakkındaki düşüncelerini aldım. Hazırladığım sunum yardımı ile hava olaylarını soru cevap şeklinde konuştuk. Hava durumunun tahmininin yapılmasının hayatımız üzerindeki etkilerini konuştuk. Hava durumu tahminlerinin nasıl yapıldığını konuştuk. Konuyla ilgili kısa bir video izleyerek video üzerinden soru cevaplar yaptık.

İkinci dersimizde hayat bilgisi defterimize çalışma kitabındaki haftalık hava durumu tablosunu yapıştırdık. Konuyla ilgili not tuttuk. Bu hafta boyunca hava durumunu gözlemleyip tabloyu dolduracağız.
 
Üçüncü dersimizde Türkçe yaptık. İlk Rüya metninin okuma ve okuduğunu anlatma çalışmasını yaptık. Çalışma kitabındaki metinle ilgili son iki etkinliği tamamladık. Kalan etkinlikleri yarın tamamlayacağız.

Dördüncü dersimizde yazım kuralları ile ilgili çalışma kağıtlarından etkinlikler yaptık. Kelimelerin yazılışı konusu üzerinde çalıştık.

Öğleden sonraki ilk dersimizin bir kısmında yazım konusuna devam ettik. Kalan zamanımızda kitap okuma etkinliği yaptık.

Son dersimizde okulumuzun arka bahçesinde oyun oynadık. Öğrencilerimizin bir kısmına üç taş oyununu gösterdim. Uygun bir oyun dersi saatinde bu oyunu grup halinde yarışma şeklinde oynayacağız.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile Türkçeden tablo yorumlama konusuna çalıştık. Matematikten tartma konusu ile ilgili problem çözme çalışması yaptık. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder