23 Mayıs 2016 Pazartesi

Tekrar Çalışmaları

İlk dersimize hafta sonu yapılan çalışmaların değerlendirmesi ile başladık. Hafta içi yapılacak çalışmalar hakkında kısaca konuştuk. Geçtiğimiz hafta genel deneme sınavı yapılmıştı. Türkçe, matematik ve hayat bilgisi derslerinde okulumuz ikinci sınıflar olarak genel ortalamanın üzerinde bir başarı yakaladık. 4 deneme sınavını sınıfımızın düzeyini görmek için kendm hazırlayıp yapmıştım. Genel deneme sınavı da 3 tane yaptık. Sınıfımız öğrencileri 45 sorudan ortalama 38 - 39 doğru ortalamasına ulaştılar. Önümüzdeki günlerde fırsat buldukça sınıf düzeyini görmek ve aynı çalışma temposunu devam ettirmek için deneme sınavları yapmaya devam edeceğiz.

Kalan zamanımızda Türkçeden yeni temaya giriş yaptık. Öğrencilerimizle hazırladığım sunum yardımı ile rüya ve hayal kelimeleri üzerinde soru cevaplar yaptık. Rüya ve hayal ile ilgili öğrencilerimizin düşüncelerini öğrendim.

İkinci dersimizde İlk Rüya metnine çalışmaya başladık. Dinleme çalışması yaptık. Çalışma kitabındaki ilk iki etkinliği çalıştık. Etkinlikleri tamamlamayan öğrencilerimiz yarın derste çalışmaya devam edeceklerdir.

Üçüncü ve dördüncü dersimiz İngilizce idi. İngilizceden deniz yaşamı ve balıklar konulu görsel çalışma yapıldı. Konuyla ilgili kelime çalışması yapıldı.

Geçtiğimiz hafta öğrencilerimizle kelime ezber kartı hazırlama çalışması yapmıştık. Kartları birkaç öğrencimiz dışında herkes tamamlayıp İngilizce dersine getirmiş. İlerleyen zamanlarda bu kartlara yeni kelimeler eklemeye devam edeceğiz.

Öğleden sonraki ilk dersimizde matematik yaptık. Matematikten geçtiğimiz konuları tekrar amacı ile çalışma kağıdı üzerinden etkinlikler yaptık.

Son dersimizde serbest görsel çalışma yaptık.

Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimiz ile metnin bölümleri konusunu çalıştık. Çalışma kağıtlarından konuyla ilgili etkinlikler yaptık. Test çözdük. Matematikten zaman ölçme konusu ile ilgili çalışmalar yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder