25 Mayıs 2016 Çarşamba

Mevsimler - Üç Taş Oyunu

İlk dersimize ev çalışması olarak verdiğim etkinliği yaparak başladık. Hatası olan öğrencilerimiz gerekli düzeltmeleri yaptılar. Kalan zamanımızda hayat bilgisinden Dünya'nın hareketleri ve sonuçları konusunu tekrar ederek başladık. Mevsimlerin oluşumu ve mevsimlere göre doğada meydana gelen değişiklikler konusuna hazırladığım sunum yardımıyla soru cevap yaparak başladık. Kitabımızdaki yönergelere uygun olarak konuyu çalıştık.

İkinci dersimizde hayat bilgisi defterine mevsimler ile ilgili görsel etkinlik ve mevsimlere uygun olarak havada, suda ve toprakta meydana gelen değişiklikleri etkinliğin ilgili yerlerine not olarak yazma çalışması yaptık. Çalışma yarım kaldığı için öğleden sonraki serbest etkinlik dersinde devam ettik.


Üçüncü dersimizde matematik yaptık. Matematik ders kitabından bölüm sonu değerlendirme çalışmalarını yapmaya başladık. Bazı soruları öğrencilerimizin kendisi yaparken bazı soruları beraber çözmeye çalıştık. Bazı konuları soru üzerinden tekrar ettik.

Dördüncü dersimizde matematikten tablo ve grafikler konusunu ile ilgili çalışma yaptık. Kalan zamanımızda öğrendiğimiz şarkıların tekrarını yaptık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde yarım kalan hayat bilgisi mevsimler etkinliğinin görsel çalışmasına devam ettik. çalışmasını bitiren öğrencilerimiz Türkçeden İlk Rüya metninin okuma ve kalan etkinliklerine çalıştılar. Etkinlikleri tamamlamayan öğrencilerimiz yarın çalışmaya devam edeceklerdir.

Son dersimizde okulumuzun ön bahçesinde Üç Taş oyununu yarışma şeklinde oynadık. Dün ikişer gruplar halinde öğrencilerimize oyunun mantığını anlatmıştık. Bugün grup şeklinde yarışma düzeni ile oyunu oynadık. Bir sonraki dersimizde parkur oluşturarak oyunu oynamaya devam edeceğiz.
Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimiz ile varlıkların özelliklerini belirten kelimeler konusuna çalıştık. Çalışma kağıtlarından etkinlikler yaptık. Etkinlikleri bitiren öğrencilerimiz matematik defterlerine uzun bölme işlemi alıştırmaları yapmaya başladılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder