13 Mayıs 2015 Çarşamba

Ayakkabı Bağcıklarını Bağlıyoruz

İlk dersimize yıl sonunda yapacağımız etkinlikleri konuşarak başladık. Bazı öğrencilerime verdiğim ezber çalışmalarını okuttum. Çalışmaların durumunu kontrol ettim. Verdiğim ezber çalışmaları öğrencilerimizin düzeyine göre farklılık gösteriyor. Bazı öğrencilerimiz birkaç dörtlükten oluşan şiirleri veya metin çalışmalarını ezberlerken bazı öğrencilerimiz kısa dörtlükleri ezberleyecekler. Ödev kontolünü yaptım. Ödev kontrolüm sırasında öğrencilerimde "Tavşan İle Kaplumbağa" metnini okudular. Kalan zamanımızda ritmik saymaları ve takvim konusunu tekrar ettik.

İkinci dersimizde Hayat Bilgisi yaptık. Hayat Bilgisi'nden bayramlar ile ilgili konuyu hazırladığım sunum yardımı ile soru cevap olarak çalıştık. Morpa kampüsten konuyu dinleyip çalışmalarını yaptık. Çalışma kitabımızdaki görselleri yorumlayıp uygun yerlere yazdık.

Üçüncü dersimizde "Tavşan İle Kaplumbağa" metnini çalışmaya başladık. Metni sesli ve takip ederek okuduk. Metin anlama sorularını yanıtladık. Karşıt anlamlı kelimeler etkinliğini tekrar amacıyla çalıştık. ödevinde hatası olan öğrencilerim düzeltmeleri yaptılar. Metinle ilgili kısa bir çizgi film izledik ve filmi yorumladık.

Dördüncü dersimizde matematik yaptık. Matematikten iki aşamalı problemler çözmeye devam ettik. Artık problemleri yazarken ve çözerken tahtayı kullanmaya başladık. Öğrencilerimin defter düzeni ile ilgili çok fazla sıkıntısı kalmadı. Gerek işlemleri gerekse problem ile ilgili şekilleri birbirine karıştırmadan aşama aşama yapabiliyorlar.

Öğleden sonraki iki dersimizde de ayakkabı bağcıklarını bağlama ile ilgili etkinliğimiz çalıştık. Etkinliği iki derste bitiririz diye düşünüyordum ama ilk dersimizde boyama ve yapıştırma kısmını yaptık. İkinci dersimizde ayakkabının deliklerinden bağcıkları kuralına uygun olarak geçirme ile uğraştık. Öğrencilerime tek tek gösterdiğim için fazlasıyla zamanımı aldı. Yarın tavşan kulağı bağlama şeklini göstereceğim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder