25 Mayıs 2015 Pazartesi

İlk dersimize öğrencilerim ile hafta sonu değerlendirmesi yaptık. Kısa bir sohbetle dersimize başladık. Ödev kontrolünü yaptım. Ödev kontrolüm sırasında öğrencilerim Türkçe kitabındaki "Reklamlar" metnini okudular. Ödev olarak verdiğim okuduğunu anlama metnini okudular. Geri kalan zamanımızda ödevler hakkında kısaca rehberlik çalışması yaptık. Şimdiye kadar verdiğim ödevleri ilk dersimizde kontrol ettik ve derslerde ödevler üzerinden çalışmalar yaptık. Ödevlerdeki olumsuz durumun sınıftaki dersi etkileyeceğin konuştuk. O gün sınıfta çalışılan konuların tekrarı ve bir sonraki gün için hazırlık yapılmaz ise sağlıklı öğrenme gerçekleşmez. Öğrenilen konular çabuk unutulur. Öğrenciye planlı ve düzenli bir şekilde çalışma alışkanlığını kazandırmamız grekiyor. Bunu bazı öğrencilerimiz uygularken bazı öğrencilerimizin ailelerini zor durumda bıraktığını ödev kontrolünde anlıyorum ve bireysel olarak öğrencimizle bu konuyu tekrar tekrar konuşuyorum. Öğrencimiz gününü planlayarak çalışma vaktinde mutlaka çalışmalıdır. Oyun zamanında oyun, aile içi etkinlikler zamanlarında aile içi etkinlikleri, kitap okuma zamanında kitap okuma,dinlenme zamanında dinlenme vs. Her şeyin saatine uygun olarak düzenli bir şekilde devam etmesi gerekiyor. Öğrencimiz bu şekilde planlama yapar ve uygular ise başarılı olacaktır. Yapılan planmadaki eksiklik veya taviz sorunlar oluşturacaktır.

İkinci dersimizde matematik yaptık. Matematikten değerlendirme çalışmaları yapmaya başladık. 1. değerlendirme çalışmasını bugün uyguladık. Değerlendirme çalışmasında sınıfın büyük bir çoğunluğu başarı gösterdi. Öğrencilerime yanlış yaptıkları soruları tek tek yanıma çağırarak anlattım. Hatalarını gösterdim. Umarım diğer değerlendirme çalışmalarında daha iyi olacaklardır.

Üçüncü dersimizde Türkçe yaptık. Türkçe'den ödev olarak verdiğim metnin okuma ve okuduğunu anlama çalışmalarını yaptık. Ödevini yapmayan veya eksik yapan, ödevini evde unutan vs. öğrencilerimiz bu durumda derse katılmakta zorlanırlar. Çünkü verdiğim ödevi kendim hazırladığım ve bir diğer gün o ödev üzerinden ders yaptığım için bu çalışmaların mutlaka yapılıp getirilmesi gerekiyor.

Dördüncü dersimizde "Reklamlar" metnini çalışmaya başladık. Öğrencilerime reklamlar ile ilgili hazırladığım sunum yardımıyla sorular sordum. Reklamların olumlu ve olumsuz tarafları üzerinde konuştuk. Öğrencilerime hazırladığım farklı reklam filmlerinden bazılarını gösterdim. Filmler üzerinden tanıtılan ürünleri ve bu ürünlerin olumlu olumsuz taraflarını, aile bütçesi için uygun olup olmayacağını konuştuk. Biraz ürünlerin reklamlarını sınıfta yaptık ama :) Reklam olayını bir telefon oparetörü çok iyi yapıyor ki çocuklar artık şarkılarını bile ezbere söylüyorlar. :)

Beşinci dersimizde matematik yaptık. Matematikten problemler yazıp çözmeye devam ettik. Her problemi çözen öğrencime imza attım. 3 problemi çözüp imza alan öğrencimizinde defterine çıkartma yapıştırdım.

Son dersimizde okulumuzun ön bahçesinde oyun oynadık.

Okul çıkışı yıl sonu etkinliğindeki dans gösterilerine çalışmaya devam ettik. Bugün yaptığımız çalışma sonunda öğrencilerimiz kısa zamanda iki dans gösterisini de kavradılar. Yaz tatilinde 2.sınıf için oyun ve fiziki etkinlikler dersinde dans çalışmalarını planlayabilirsem bütün öğrencilerim ile dönemin başından itibaren çalışabilriiz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder