28 Mayıs 2015 Perşembe

İlk dersimize ödev kontrolü ile başladım. Öğrencilerim de ödev kontrolüm sırasında "Hoca'nın Eşeği" metnini okudular. Ödevde verdiğim tekerlemeyi çalıştılar. Kalan zamanımızda hayftalık hava durumu tablosunda günün hava durumunu işaretledik. Tarih ve takvim konusuna değindik.

İkinci dersimizde Hayat Bilgisi yaptık. Hayat Bilgisi'nden doğadaki renkler konusunu çalıştık. Hazırladığım sunum yardımıyla renkler konusunda soru cevap yaptık. Öğrencilerime gökkuşağı ve gökkuşağının oluşumu ile ilgili videolar izlettim. İlerleyen günlerde okulumuzun Fen Teknoloji sınıfından gökkuşağını oluşturma ile ilgili malzemeleri ayarlayabilirsem sınıfta gökkuşağının oluşumuyla ilgili kısa bir deney yapacağız. Bugün sadece videolar ile gökkuşağının oluşumunu çalıştık.

Üçüncü dersimizde Türkçe yaptık. Türkçe'den ödev olarak verdiğim metnin okuma çalışmasını yaptık. Okuma çalışmasından sonra metin anlama sorularını cevaplandırdık. Türkçe çalışma kitabındaki "Reklamlar" metninin çalışma kitabındaki etkinliklerini çalışmaya devam ettik.

Dördüncü dersimizde "Gökkuşağı" ile ilgili boyama çalışması yaptık. Çalışmamıza başlamadan önce bugün ödev olarak verdiğim metni öğrencilerime okudum. Gökkuşağını oluşturan renkleri doğadan örnek vererek tahtaya yazdık. Daha sonra öğrencilerim buı renkleri kulllanarak gökkuşağı çalışma kağıdını boyadılar.

Öğleden sonra beşinci dersimizde matematik yaptık. Matematik defterlerine yapıştırmaları için tablo görseli verdim. Tablo ile ilgili defterimize sorular yazıp cevaplandırdık.

Son dersimizde okulumuzun ön bahçesinde ısınma çalışması yaptık. Yürüyüş ve koşu çalışmasını tamamladıktan sonra birden yağmur başladı. Kalan zamanımızı sınıfta serbest çalışarak değerlendirdik. Hikaye kitabı değişimini yaptık. Ödevlendirmeyi yaptım. Okul çıkışı "Just Dance" gösterilerine ve "Harmandalı" gösterilerine katılan öğrencilerimizi sahnede çalıştırdık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder