12 Mayıs 2015 Salı

Karşıt (Zıt) Anlamlı Sözcükler

İlk dersimize ödev kontrolü ile başladım. Ödev kontrolüm sırasında öğrencilerim "Buğday Masalı" şiirini okudular. Genel tekrar çalışmaları ve zaman kavramına değindik. Ritmik sayma çalışmaları yaptık. Tarih ve takvim konusunu tekrar ettik. Kalan zamanımızda "Atatür Çocukları" ve "Bu Ne Dünya Kardeşim" şarkılarını söyledik. Atatürk Çocukları marşının hareketlerini yapmaya çalıştık.

İkinci ve üçüncü dersimizde karşıt anlamlı kelimeleri çalışmaya başladık. Bunun için hazırladığım sunum ve morpakampüs konu anlatımı ile konuyu çalıştık. Daha sonra somut örnekler ile karşıt anlamlı kelimleri cümle içinde kullandık. Karşıt anlamlı kelimelerin mantığını öğrenmeye çalıştık. Defterimize kes yapıştır etkinliği ile konunun özetini ve örneklemesini yaptık. Öğrencilerime hazırladığım görselleri verdim. Görselleri sırayla kesip defterimize yapıştırdık ve o görselle ilgili cümleler yazdık. Cümlelerdeki karşıt anlamlı kelimeleri kırmızı kalemimiz ile belirttik. Morpa kampüsün çalışma etkinliklerini çözdük.
Öğleden önceki son dersimizde "Buğday Masalı" şiirinin okuma ve metin anlama çalışmalarını yaptık. Kalan zamanımızda hikaye kitabı değişimini ve ödevlendirmeyi yaptım.

Öğleden sonraki ilk dersimizde matematik yaptık. Matematikten toplama ve çıkarma işlemleriyle ilgili karışık alıştırmalar çözdük. Alıştırmaları önce bitiren bazı öğrencilerime eldeli toplama işleminin nasıl yapılacağını gösterdim. Matematik konularımız geçen hafta bitmişti. Artık toplama ve çıkarma işlemleriyle ilgili alıştımalar çözeceğiz. Problem kurma çalışmalarına yoğunlaşacağız ve genel tekrar çalışmaları yapacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder