6 Mayıs 2015 Çarşamba

İlk dersimizde öğrencilerimle yıl sonunda yapacağımız gösteri hakkında sohbet ettim. Özellikle şarkı ve dans gösterileri için öğrenci seçimini nasıl yapacağımızı, sınıf içindeki performanslarına bağlı olarak seçim yapacağımızı ve bu öğrenciler ile okul çıkışlarında belli günlerde çalışacağımızı söyledim. Özellikle Just Dance Kids gösteri için öğrencilerim bayağı istekli.Ödev kontolünü yaptım. Ödev kontrolüm sırasında öğrencilerim Türkçe kitabındaki serbest okuma metinlerini çalıştılar. Kalan zamanımızda takvim ve tarih konusuna değindik.

İkinci dersimizde Türkçe yaptık. Türkçe kitabındaki serbest okuma metinlerini takip ederek okuduk. Aydede Aynene şiiri üzerinde hece çalışması yaptık.

Üçüncü dersimizde "Mevsimler" konulu kısa bilgilendirici metin yazma çalışması yaptık. Ayrıca öğrencilerime bugün ödev olarak verdiğim zaman kavramıyla ilgili olan ifadeleri soru cevap şeklinde çalışıp defterimize yazdık. Bu ifadeleri öğrencilerimiz sürekli tekrar ederlerse öğrenebilirler. Aksi takdirde unutulacak bilgilerdir.

Dördüncü dersimizde görsel etkinlik çalışması yaptık. Bunun için öğrencilerime yapılmış bir manzara resmi açtım. Resmin nasıl yapılmış olduğunu ve resimdeki kompozisyonu soru cevap şeklinde tartıştık. Resimdeki uzaklık ve yakınlık ilişkisine değindik. Resim yaparken kağıdı nasıl kullanmamız gerektiğini hatırladık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde müzik yaptık. Öğrendiğimiz şarkıları tekrar ettik. Gruplar halinde Just Dance Kids gösterisine çalıştık.

Son dersimizde okulumuzun ön bahçesinde temel beden eğitimi hareketlerini yaptık. Isınma çalışmalarını çember oluşturarak yaptık. Kalan zamanımızda serbest oyun oynadık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder