11 Mayıs 2015 Pazartesi

İlk dersimize öğrencilerimin hafta sonlarını nasıl değerlendirdiklerini sorarak başladım. Kısa bir sohbet ettik. Ödev kontolünü yaptım. Genel tekrar ve ritmik saymalar üzerinde durduk. Türkçe kitabımızdan "Masanın Rüyası" metnini sesli bir şekilde okuduk.

İkinci dersimizde Hayat Bilgisi yaptık. Hayat Bilgisi'nden kılık kıyafetlerdeki değişimle ilgili konuyu hazırladığım sunum yardımıyla çalıştık. Konuyla ilgili soru cevaplar yaptık.

Üçüncü dersimizde Türkçe'den "Masanın Rüyası" metnini çalışmaya başladık. Metni sessiz, sesli ve takip ederek okuma çalışması yaptık. Metinle ilgili hazırladığım sunum yardımıyla soru cevaplar yaptık. Çalışma kitabındaki 1. etkinliği tamamladık.

Dördüncü dersimizde matematik yaptık. Matematik defterimize toplama ve çıkarma işlemleriyle ilgili karışık alıştırmalar yazdık ve çözdük. Öğrencilerim işlemleri özellikle alt alta toplama ve çıkarma işlemlerini defterlerine yazarken birbirine çok karıştırıyorlardı. Artık bu sorunu büyük ölçüde çözdük. Defterleri kontrol ettiğimde öğrencilerimin büyük bir çoğunluğu defterini düzenli bir şekilde kullanıyor. Tabi yazı güzelliğinde sorunumuz olan birkaç öğrencim var. Zamanla yaptığımız dikte çalışmaları ile bir nebzede olsa yazıları güzelleştirmeye çalışacağız.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Hayat Bilgisi'nden kıyafetlerdeki değişim konusuyla ilgili çalışma kitabındaki etkinliği yaptık. Bütün öğrencilerim kendilerine göre birer kıyafet tasarlayıp resmini çizdiler. Öğrencilerim tasarımlarını yaparken bende hikaye kitabı değişimini ve ödevlendirmeyi yaptım.

Son dersimizde okulumuzun ön bahçesinde öğrencilerimden gelen yoğun istek üzerine futbol oynadık. Oyunumuza okulumuz bilgisayar öğretmeni Süleyman öğretmen de katıldı. Tabi iki öğretmene karşı yirmi öğrenci bayağı zorladı bizi. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder