28 Ekim 2015 Çarşamba

Ritmik Saymalar

 
İlk dersimize ödev kontrolü ile başladık. Ödev kontrolüm sırasında öğrencilerim verdiğim cumhuriyet coşkusu metnini okudular. Daha sonra metin okuma çalışmasını beraber yaptık. Sesli ve takip ederek okuma yaptık. Cumhuriyet ve Atatürk Devrimleri konusunda soru cevaplar yaptık. Atatürk Devrimlerinden öğrendiklerimizi açıklayarak tahtaya yazdık. Ödevinde eksiği olan öğrencilerimiz eksiklerini tamamladılar.

İkinci dersimizde Türkçe çalışma kitabındaki zıt anlamlı sözcükler etkinliğini tamamladık. Zıt anlamlı sözcükleri geçen sene öğrenmiştik. Kısaca tekrar ettik. Kursta kelimede anlam konusuna geldiğimizde çalışacağımız için üzerinde çok durmadık. Kalan zamanımızda hayat bilgisinden bireysel farklılıklar konusunu çalıştık. Hazırladığım sunum yardımı ile soru cevap yaptık. Konuyu Türkçe dersinde çalıştığımız için kitaptaki metni okuduk. Sorular ile bireysel farklılıklara saygı göstermemiz gerektiğini kavradık.

Üçüncü dersimizde hayat bilgisinden konuyla ilgili not tuttuk. Kalan zamanımızda matematikten ritmik saymalar konusuna çalışmaya başladık. Defterimize 3'er sayma için tablo yapıştırdık. Tablo üzerinden ritmik sayma çalışmasını yaptık. Öğrencilerimi tek tek yanıma çağırıp parmaklarını kullanarak sayma çalışması yaptırdım.
Dördüncü dersimizde hikaye kitaplarının değişimini yaptık. Hikaye kitaplarındaki haftalık değerlendirme çalışmasını yaptık. Eksiği olan öğrencilerimi bu konuda uyardım. Ödevlendirmeyi yaptık. 5 günlük tatili değerlendirmemiz gerekiyor. Bunun için öğrenilen konular ile ilgili çalışma kağıtları ve test çalışmaları verdim. Ayrıca İstiklal Marşı ve ritmik saymalar sürekli tekrar edilerek ezberlenmelidir. Ders tekrarlarını yapıp öğrenilen konular pekiştirilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder