14 Kasım 2016 Pazartesi

Açı Ve Açı Modelleri

İlk dersimize hafta sonu yapılan çalışmaların değerlendirmesi ile başladık. Hafta içi yapılacak çalışmalar hakkında konuştuk. Doğal sayılar tekrar çalışmasının kontrolü yaptık. Doğal sayılar ile ilgili öğrendiklerimizi tekrar ettik. Sayı örüntüleri oluşturma çalışma kağıdının kontrolünü yaptık. Sayı örüntülerinde kuralı bulma çalışması yaptık.

İkinci dersimizde hayat bilgisinden hayır diyebilirim konusunu çalıştık. Örnek olaylar ile soru cevaplar yaparak konuyu çalıştık. Günlük hayattan örnekler verdik. Konuyla ilgili uymamız gereken kurallar ve sonuçları hakkında konuştuk. Çalışma kitabındaki etkinliği yaptık. Defterimize konuyla ilgili not tuttuk.
Üçüncü ve dördüncü dersimizde matematik yaptık. Hazırladığım sunum yardımı ile açı ve açı modelleri konusunu çalıştık. Spor dersimizde yaptığımız ısınma hareketlerinden bazı örnekler ile kol ve bacak durumlarının açılara model olabileceğini, duvar saatinin akrep ve yelkovanını kullanarak açı türlerini gördük. Açıyı tanımladık ve isimlendirdik. Sınıfımızdaki eşyalardan örnekler verdik. Gönyeyi kullanarak bir açının türünü naıl bulabileceğimizi kavramaya çalıştık. Defterimize konuyla ilgili not tuttuk ve görsel etkinlik yaptık.
Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Atatürk temasındaki dinleme metni hariç çalıştığımız konuların kalan etkinliklerini tamamladık. Etkinliklerini tamamlamayan birkaç öğrencimiz serbest zamanlarında çalışmalarını tamamlayacaklardır.

Son dersimizde temel ısınma hareketlerini yaptık. Kalan zamanımızda takımlı yakan top oyunu oynadık.

Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimiz ile okuduğunu anlama ve metin inceleme çalışması yaptık. Zihinden toplama ve çıkarma işlemleri ile ilgili etkinlikler yaptık.

Matematikten doğal sayılar , toplama ve çıkarma işlemleri konuları ile başladığım için geometri ünitesini yeni bitirmek üzereyim. Çalışmaları takip eden öğretmen arkadaşlarımız öğrencilerine tekrar çalışmaları için geometri çalışmalarını verebilir. Görsel etkinlikleri uygulayabilir. Geometri konusundan sonra sayı örüntüsü ve ritmik sayma devamında çarpma işlemine başlayacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder