25 Kasım 2016 Cuma

Tekrar Çalışmaları

İki günlük Teog sınavı arasından sonra bugün ilk dersimize rehberlik çalışması yaparak başladık. Öğretmenler gününü sınavdan dolayı zamanında kutlayamadık. Bu yüzden ilk dersimizin bir kısmını bu konuya ayırdık. İlçemizde öğretmenler günü ile ilgili düzenlenen resim yarışmasında sınıfımız öğrencilerinden Ceylin birinci, yine sınıfımız öğrencilerinden Dilara ikinci olmuştur. Yine okulumuz üçüncü sınıf öğrencilerinden Aslı, yarışmada yaptığı resimle üçüncü olmuştur. Dün yapılan törene öğrencilerimiz de katılmıştır. Öğrencilerimizi yaptıkları güzel çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum.
 
Kalan zamanımızda öğrencilerime tatilde konuları tekrar etmeleri amacı ile verdiğim çalışmaların kontrolü ile devam ettik. Peygamberimizin güzel ahlakı ile ilgili verdiğim metni okuduk. Araştırma ödevlerinin kontrolünü yaptık. Uzun tennefüsümüzde kitap değişimi ve değerlendirme çalışmasını bireysel olarak yaptık.

İkinci dersimizde madde konusu, geometri konusu ve doğal sayılar konusu ile ilgili verdiğim çalışmaların kontrolü yaptık. Sözcükte anlam testini inceledik.

Üçüncü dersimizde fen bilimleri kitabındaki madde ile ilgili verilen konuların etkinliklerini çalıştık.

Dördüncü ve beşinci dersimizde hayat bilgisi yaptık. Hayat bilgisi dersini rehberlik çalışması ile birleştirerek yaptık. Konuya girişi bu şekilde yaptık. Dürüstlük ve güven duygusu ile ilgili beyin fırtınası yaptık. Örnek olaylardan konuya giriş yaptık. Öğrencilerimizle örnekler üzerinden dürüstlük, yardımseverlik, öz güven, yeterlilik gibi konuları konuştuk.Örnekler ile pekiştirmeye çalıştık. Hayat bilgisi kitabımızdaki güven duygusu konularını bitirdik. Çalışma etkinliklerini yaptık. Defterimize konuyla ilgili görsel etkinlik yaptık. Konuyla ilgili not tuttuk.

Son dersimizde hafta sonu çalışmalarını öğrencilerime verdik. Öğrencilerimiz bu hafta sonu ritmik sayma çalışmalarını bol bol yapmalıdırlar. Önümüzdeki hafta çarpma işlemine giriş yapacağız. Öğrencilerimiz sınıfta ritmik sayma tablolarını kullanarak kolayca işlemleri yapabiliyorlar fakat ilerleyen zamanalarda bu tablolara bakmadan işlemleri yapmaları gerekecektir. Kalan zamanımızda serbets oyun etkinliği yaptık.

Hafta sonu tekvando çalışması yapılmayacaktır. Gerekli bilgilendirmeyi öğrencilerimize yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder