15 Kasım 2016 Salı

Müzik Öğretimine Başladık

İlk dersimize dün çalıştığımız ve ev ödevi olarak verdiğim açılar ve açı modelleri konusunu tekrar ederek başladık. Ev çalışmasındaki etkinlikleri tekrar edip kontrol çalışmasını yaptık. Türkçe ev çalışması kağıdındaki etkinlikleri çalıştık.

İkinci ve üçüncü dersimizde matematik yaptık. Matematik ders ve çalışma kitabındaki açılar konusu ile ilgili etkinlikleri çalıştık. Konuyu tekrar ettik. Bireysel çalışmalarımızda bazı öğrencilerimizde hala tam olarak konunun anlaşılamadığını gördük. Kurs çalışmalarımızda bu konuya bireysel olarak çalışma ayırmamız gerekecek. Dün çalışma kağıdı ödevini somut bir materyalle destekleyen öğrencimizin yaptığı çalışmayı sınıfımızda sergiledik. İlerleyen günlerde konuyla ilgili görsel bir materyal etkinliğinı sınıfça yapacağız.
Dördüncü dersimizde hayat bilgisi yaptık. Kaza ve acil durumlar karşısında neler yapılması ile ilgili konuyu soru cevaplar ile çalıştık. Örnek olaylar ile konuyu destekledik. Öğrencilerimiz başından geçen kaza ve yaralanmaları arkadaşları ile paylaştılar. İlk yardım konusu ile ilgili konuştuk. Kitabımızdaki konuyu yönergelere göre çalışıp, çalışma kitabındaki konuyla ilgili etkinliği yaptık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde hayat bilgisinden çalıştığımız konunun görsel etkinliğini ve not tutma çalışmasını yaptık.
Son dersimizde müzik dersi yaptık. 1. sınıfa başladığımız günden beri sürekli şarkı öğretimine ağırlık verdik. Öğrendiğimiz şarkılar sitemizin şarkılarımız sayfasında eklidir. Şarkı öğretimine ilerleyen günlerde devam edeceğiz. Havanın artık soğumasından dolayı oyun derslerimizi serbest etkinlikler dersi gibi düşünüp, özellikle müzik başta olmak üzere görsel etkinlikler ve akıl oyunlarına ağırlık vererek işleyeceğiz.

Müzik öğretimine başlamadan önce "müzik" kavramının ne olduğunu öğrencilerimize sorarak beyin fırtınası yaptık. Öğrencilerimiz konuyla ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdiler. Daha sonra müzik defterinin tanıma çalışması yaptık. Müzik defterinin diğer defterlerden farkını konuştuk. Dizek ve anahtar kavramından bahsettim. Öğrencilerimizi bu kadar zorlayacağını düşünmemiştim ama "sol anahtarı" ile dersimizi bitirdik. :) Defter görüntüsünü paylaşmak istemiyorum. :D Sol anahtarını çizme çalışması biraz zaman alacak gibi.

Müzik öğretimde için kullandığım" Guitar Pro" programını tavsiye ederim. Bu program sayesinde tahtaya dizek çizip notaları yazmak yerine program üzerinden o notanın farklı müzik aletleri ile çalınışını ve sesini duyabilirsiniz. Kullanımı tahtaya göre rahat bir programdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder