9 Kasım 2016 Çarşamba

Atatürk'ün Öğrenim Hayatı

İlk dersimize ev çalışması olarak verdiğim masalın anlatma, okuma ve metin inceleme çalışmasını tekrar ederek başladık. Matematikten verdiğim doğru, ışın ve doğru parçası test çalışmasının kontrolünü yaptık.

İkinci ve üçüncü dersimizde hayat bilgisi yaptık. Dün yaşantımızda karşılaşabileceğimiz zorluklar ve bu zorluklara karşı yılmadan çalışarak mücadele etmemiz gerektiğiyle ilgili çalışma yapmıştık. Atatürk'ün hayatından yola çıkarak konuyu tekrar ettik. Atatürk'ün öğrenim hayatını hazırladığım sunum yardımı ile çalıştık. Geçtiğimiz sene defterimize konuyla ilgili hazırladığımız görsel etkinliği tekrar ettik. Atatürk'ün okul hayatını, karşılaştığı zorluklarla mücadelesini, okul hayatından anılarını öğrendik. Defterimize konuyla ilgili not tuttuk. Görsel etkinlik hazırladık.

Dördüncü dersimizde matematik yaptık. Matematik kitabımızdaki doğru, ışın ve doğru parçası konularıyla ilgili etkinlikleri bitirdik. Toplama ve çıkarma işlemi alıştırmaları yaptık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Atatürk'ün ağaç sevgisini anlatan sunum yardımıyla yeni okuma metnine giriş yaptık. Görsel okuma yaptık. Doğa sevgisi ve önemi hakkında konuştuk. Kitabımızdaki metni okuduk ve anlattık. Metin inceleme sorularını yanıtladık. Dil bilgisi ile ilgili etkinlikleri tamamladık.

Son dersimizde sınıfımız öğrencilerinden Kader'in doğum gününü kutladık.

Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimiz ile toplama ve çıkarma işlemi konularıyla ilgili etkinlikler yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder