17 Kasım 2016 Perşembe

Maddeyi Niteleyen Özellikler

İlk iki dersimiz İngilizce idi. İngilizceden önceden yapılmış materyaller ile tekrar çalışması yapılmıştır.

Üçüncü dersimizin bir kısmında ev çalışması olarak verdiğim etkinliklerin kontrolü yaptık. Maddeyi tanıyalım ünitesine dün giriş yapmıştık. Konuyla ilgili verdiğim çalışmanın kontrolünü ve tekrarını yaptık. Kalan zamanımızda ve dördüncü dersimizin bir kısmında uygulama çalışması yaptık. Kitabımızdaki maddenin özellikler tablosundaki maddeleri masamızın üzerine koyduk. Bazı maddelerde değişiklikler yaptık. Daha sonra sırayla maddenin özelliklerini inceledik. Kitabımızdaki tabloyu yaptığımız gözleme göre doldurduk. Maddenin ne tür ayırt edici özellikleri olup olmadığını açıklamaya çalıştık.

Dördüncü dersimizde ve öğleden sonraki ilk dersimizde konuyla ilgili defterimize not tutma ve görsel etkinlik çalışması yaptık. Kitabımızdaki tabloyu çerçevesinden kesip defterimize örnek olması için yapıştırdık. Diğer görsel etkinlikler sayfalarımızda fen bilimleri bölümündedir.
Son dersimizde okulumuzun arka bahçesinde takımlı yakan top oyunu oynadık.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile toplama ve çıkarma işlemi gerektiren birden fazla işlem becerisine yönelik problem çözme çalışması yaptık. Tablo okuma ve yorumlama ile ilgili etkinlik yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder