29 Kasım 2016 Salı

Maddenin Halleri

İlk dersimize ev çalışmalarının kontrolü ile başladık. Dün matematikten toplamın ve farkı tahmin etme ile ilgili çalışma yapmıştık. Konuyu tekrar edip çalışmaları kontrol ettik. Bilinçli tüketici olma ile ilgili verdiğim test çalışmasının kontrolünü yaptık. Türkçeden okuduğunu anlama metninin sorularını yanıtladık ve diğer etkinliklerinin kontrolünü yaptık.

İkinci ve üçüncü dersimizde fen bilimleri yaptık. Fen bilimlerinden madde konusunu tekrar ettik. Daha sonra morpakampüsü kullanarak maddenin halleri konusuna giriş yaptık. Yönergelere göre soru cevaplar yaptık. Konuyla ilgili uygulama çalışması yaptık. Yaptığımız uygulama çalışması fen bilimleri sayfasına yüklenmiştir. Uygulama sonuçlarını not şeklinde defterimize yazdık.

Dördüncü dersimizde matematikten çarpma işlemi problemleri çözdük.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Türkçeden yeni temaya giriş yaptık. Sarmaşık Gülü metninin görsel okuma, okuduğunu anlama çalışmalarını yaptık. Bu hafta bu metni bitireceğiz.

Son dersimizde serbest görsel çalışma yaptık.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile çarpma kavramı konusuna başladık. Geçtiğimiz sene öğrendiğimiz kavramları tekrar ettik. problem durumları üzerinden iki basamaklı ve üç basamaklı sayıları bir basamaklı sayılar ile çarpmayı hatırladık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder