21 Kasım 2016 Pazartesi

Geometrik Cisimler

İlk dersimize hafta sonu yapılan çalışmaların değerlendirmesi ile başladık. Geçen hafta madde konusuna başlamıştık. Maddenin ayırt edici özelliklerini çalışmıştık. Hafta sonu madde ile ilgili verdiğim çalışmayı kontrol ettik. Hayat bilgisinden verdiğim tekrar çalışmasının kontrolünü yaptık. Matematikten üst düzey beceri isteyen soruları çözdük. Diğer sorular sınıfta çalıştığımız konular ile ilgiliydi. Çalışmalarda hatası olan öğrencilerimiz gerekli düzeltmeleri yaptılar.

İkinci ve üçüncü dersimizin bir kısmında hayat bilgisi yaptık. Hazıladığım sunum yardımı ile bilinçli tüketici olma ile ilgili konuyu çalıştık. Konuyu geçen sene detaylı olarak işlemiştik. Bilgilerimi hatırlamaya çalıştık. Bilinçli tüketicinin özelliklerini sıraladık. Kitabımızdaki yönergelere uygun çalışma yaptık. Defterimize görsel çalışma ve etkinliğini tamamladık. Teog bu hafta olmasaydı öğrencilerimizle ilçe pazarına ve markete gidip konuyla ilgili öğrendiklerimizi uygulayacaktık. Teogdan dolayı tatil olduğu için alacağımız ürünler bozulur diye önümüzdeki hafta çalışmayı yapacağız. Bu sefer pazar kısmını topluca gezmeyeceğiz gruplar halinde öğrencilerimiz alışverişlerini yapacaklar.
Üçüncü dersimizin bir kısmında, dördüncü dersimizde ve öğleden sonraki ilk dersimizde matematik yaptık. Matematikten geometrik cisimler konusuna çalıştık. Gerekli somut çalışmaları yaptıktan sonra defterimize konuyla ilgili görsel etkinlik çalışması yaptık. Aslında konuyu parça parça işleyecektim fakat öğrencilerimiz bitirelim şeklinde ısrar edince öğleden sonraya kaldı. Öğleden sonra geometrik cisimler ile ilgili kalan çalışmaları da bitirdik.
Son dersimizde okulumuzun ön bahçesinde temel ısınma hareketleri yaptık. Kalan zamanımızda serbest oyun etkinliği oynadık. Kız öğrencilerimiz ile pas çalışması yapacaktık fakat yakan top diye ısrar ettiler. Erkeklerle futbolda ara pas çalışması yapmayı denedik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder