18 Kasım 2016 Cuma

Tekrar Çalışmaları

İlk dersimize ev çalışması olarak verdiğim doğal sayılar tekrar çalışması, hareket ve kuvvet konulu test çalışması ve maddeyi niteleyen özellikler konulu tekrar çalışmasının kontrolünü yaparak başladık. Çalışmalardaki özellikle test çalışmalarındaki farklı soru çeşitlerini gördük. Sorular üzerinden konuları pekiştirmeye çalıştık. Kalan zamanımızda haftalık kitap okuma değerlendirme çalışmasını yaptık.

İkinci dersimizde fen bilimlerinden duyu organlarımız ile ilgili çalışma etkinliği yaptık. Çalışma etkinliğindeki soruları defterimizdeki tuttuğumuz notlara göre yanıtladık. Çalışma yaparken farklı kaynaklardan yararlanmamız gerektiğini, özellikle ders defterlerindeki konular ile ilgili bilgilerin önemli olduğunu ve sürekli tekrar etmemiz gerektiğini konuştuk.

Üçüncü dersimizin bir kısmında fen bilimlerine devam ettik. Kalan zamanımızda problem çözme etkinliği yaptık. Geçtiğimiz hafta yarım kalan problem etkinliğini tamamladık. Önümüzdeki hafta dört işlem problemleri ile problem çözme konusuna devam edeceğiz. Öğrencilerimizin defterlerindeki problemler ev çalışması olarak verilen problemlere benzerlik göstermektedir. Ev çalışması için verilen problemleri öğrencilerimiz çözerken defterdeki problem çözüm yöntemlerini inceleyerek çalışma yapabilirler.

Dördüncü dersimizde matematikten açı modelleri konusu ile ilgili görsel etkinlik çalışması yaptık. Konuyu tekrar etttik.

Beşinci dersimizde hayat bilgisinden kulüp ve grup çalışmaları ile ilgili konuyu çalıştık. Okulumuz ve sınıfımızdaki konuyla ilgili yapılan çalışmaları örnek göstererek yardımlaşma ve işbirliğinin önemi üzerinde konuştuk. Defterimize konuyla ilgili not tuttuk.

Öğleden sonraki dersimizde hava iyi olduğu için spor eğitimi yaptık. Öğrencilerimiz önceden belli bir düzen içinde koşu ve ısınma hareketlerini yapmazken artık komutlara uygun olarak istenilen çalışmaları yapmaya başlamışlardır. Koşu çalışmasında belli bir düzen vardır. Isınma hareketlerini de koşu çalışması esnasında aralıklarla yapıyoruz. Okulumuzun ön bahçesine çizdiğimiz oyun alanı işimizi çok kolaylaştırdı. Kalan zamanımızda takımlı yakan top oyunu oynadık. Okula başladığımız günden beri hergün son dersimizi spor eğitimine ve cumartesi günleri tekvando kursuna ayırdık. Öğrencilerimizi sürekli serbest oyun için bırakmak yerine spor etğimi çalışmaları yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Öğrencilerimizin vücut gelişimleri ve oyunlardaki fiziksel olarak olumlu durumları bunu çok belli etmektedir.

Yarın öğleden sonra tekvando kursu yapılacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder