8 Kasım 2016 Salı

İki Doğrunun Birbirine Göre Durumları

İlk dersimize ev çalışması olarak verdiğim matematik ödevinin kontolü ile başladık. Düzlem ve düzlem parçası, doğru, ışın ve doğru parçası konularını tekrar ettik. Dün çalıştığımız yatay, dikey ve eğik doğrular ile ilgili etkinlik yaptık. ödevimizdeki etkinlikleri kontrol ettik. Doğal sayılar ile ilgili verdiğim tekrar çalışmasının kontrolünü yaptık.

İkinci ve üçüncü dersimizde matematik yaptık. Matematikten iki doğrunun birbirine göre durumlarını çalışmaya başladık. Tahtaya üç tane çizdiğim model üzerinden modelledeki doğru modellerini gösterdik. Doğru modellerini birbirini kesip kesmediğini kavramaya çalıştık. Paralel, kesişen ve dik doğruların nasıl gösterildiğini çalıştık. Defterimize konuyla ilgili görsel çalışma ve konuyla ilgili not tutma çalışması yaptık. Konuyla ilgili etkinlik üzerinden doğruların durumlarını inceledik.
Dördüncü Türkçe yaptık. Türkçeden zıt anlamlı kelimeler konusunu çalıştık. Öğrencilerimiz genel olarak konuyu biliyor fakat geçtiğimiz deneme sınavında çıkan bir soruda bazı öğrencilerimiz yanlış yapmış. Zıt anlam ile olumsuz anlam üzerinde bu derste çalışma yaptık. Önce geçtiğimiz sene defterimize konuyla ilgili yaptığımız görsel etkinliği tekrar ettik. Zıt anlamlı kelimeleri tahtada listeledik. Bazı kelimelerin zıt anlamlarıyla olumsuzunu karşılaştırdık. Zıt anlam ile olumsuz anlam arasındaki farkı kavramaya çalıştık. Defterimize konuyla ilgili not tuttuk.

Öğleden sonraki ilk dersimizde hayat bilgisi yaptık. Kitabımızdaki olumsuz durumlar karşısında iyimser olma konusunu çalıştık. Soru cevaplar ile okulumuzda, ailemizde veya çevremizde karşılaştığımız zorlukların neler olduğunu, bu zorluklara karşı çözüm yollarını konuştuk. Kitabımızdan örnek olayı okuyup üzerinde konuştuk. Atatürk'ün hayatınında zorluklarlar içinde geçtiğini ve çalışarak ve sabrederek başarıya ulaştığını açıkladık. Defterimize konuyla ilgili not tuttuk.
Son dersimizde serbest oyun etkinliği yaptık.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile eş sesli kelimeler konusunu çalıştık. Konuyla ilgili etkinlikler yaptık. Türkçeden harf ve hece bilgisi konusundan sonra kelime anlamı konusunu da bitirdik. Önümüzdeki günlerde cümle konusunun tekrar çalışmaısnı yapacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder