7 Aralık 2016 Çarşamba

Doğal Sayılar Tekrar Çalışması

İlk dersimize ev çalışması olarak verdiğim hayat bilgisi etkinlik kağıdını çalışarak başladık. Klasik sorulardan oluşan çalışma kağıdının kontrolünü yaptık. Okul heyecanımız temasını bu şekilde tekrarlamış olduk. Matematikten geometri ünitesi tekrar çalışmasının kontrolünü yaptık. Geçmiş kouları tekrar ettik. Kalan zamanımızda ve ders arasında birinci grup öğrencilerimize verdiğim test çalışmalarının kontrolünü yaptık.

İkinci dersimizde ve üçüncü dersimizin bir kısmında hayat bilgisi yaptık. Hayat bilgisinden yeni temaya başladık. Barınma ihtiyacı konusu ile derse giriş yaptık. Canlıların temel ihtiyaçlarını listeledik. Canlıların niçin barınmaya ihtiyaç duyduğu durumları konuştuk. Canlıların yuvalarının birbirinden farklı olduğunu, insanların yaptığı evlerin yaşadıkları bölgeye göre değişiklik göstereceğini kavradık. Kitabımızdaki yönergelere göre konuyu çalıştık. Morpakampüsten konuyu pekiştirdik. Çalışma kitabındaki etkinliği yaptık. Defterimize konuyla ilgili görsel etkinlik yaptık ve not tuttuk.

Üçüncü dersimizin kalan kısmında ve dördüncü dersimizde matematik yaptık. Matematik ikinci kitaba yeni başladık. Kitaba yeni başladık fakat konuların büyük bir kısmını bitirdik. Ders ve çalışma kitabındaki etkinlikleri çalışmaya başladık. Bu şekilde matematik dersimizi bir süre tekrar çalışmalarına ayırmış olacağız. Çalışma kitabından doğal sayılar konusunun etkinliklerini tamamladık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Sarmaşık gülü metninin kalan çalışmalarını bitirdik. Bu hafta yeni okuma metnine geçmeyi düşünmüyorum. Atatürk teması ile ilgili soru cevap etkinliği yapacağız. Defterimize yapacağımız bu çalışma ile haftayı bitireceğiz. Önümüzdeki hafta yeni okuma metinlerine başlayacağız.

Son dersimizde zeka oyunları ile ilgili etkinlik yaptık. Görsel zekaya yönelik eşya bulma etkinliği ve sudoku çözme etkinliği yaptık. Çalışmasını tamamlamayan öğrencilerimiz evde çalışmalarını tamamlayacaklardır.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile matematik yaptık. Toplama, çıkarma ve çarpma işlemleri ile ilgili etkinlikler yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder