2 Aralık 2016 Cuma

Tekrar Çalışmaları

İlk dersimize dün verdiğim seviye tespit sınavı sorularını çalışarak başladık. Cevap anahtarını göre sınavın yanıtlarını kontrol ettik. Zor ve önemli soruları beraber çözmeye çalıştık. Sınavda ileri düzey sorular kısmını beraber uygulamalar ile çözmeye çalıştık. Haftalık kitap okuma değerlendirme çalışmasını yaptık.

İkinci ve üçüncü dersimizde hayat bilgisinden tema sonu değerlendirme çalışmasını yaptık. Çalışmasını tamamlayan öğrencilerimiz gerekli kontrolleri yaptılar ve hayat bilgisinin kitap değişimini yaptık.

Dördüncü dersimizde matematik yaptık. Örüntü ve süsleme konusunun etkinliğini tamamlayan öğrencilerimiz matematik kitabından konular ile ilgili çalışma etkinliklerini yaptılar.

Beşinci dersimizde diş sağlığı ile ilgili eğitimi yaptık. Birkaç öğrencimiz ile dişlerin nasıl fırçalanmasını gerektiğini uygulamalı olarak gösterdim. 1 aylık diş fırçalama eğitimi formunu nasıl doldurmamız gerektiğini öğrencilerimize açıkladım.

Öğleden sonraki dersimizde okulumuzun arka bahçesinde serbest oyun oynadık.

"Evrenin Sınırına Yolculuk" belgesel dizilerini bellek getiren öğrencilerimize verdim. Aslında haftalık gösterime giren Mars belgeselini verecektim fakat telif hakkından dolayı internette bulamadım. Geçtiğimiz hafta internete yüklenmişti, teklif hakkından dolayı kaldırılmış. "Evrenin Sınırına Yolculuk" belgesel diziside öğrencilerimizin anlayabileceği merak uyandıran bir belgeseldir. Serbest zamanlarımızda ve teneffüslerde bu belgeseli izleyen öğrencilerimiz ile sohbet edeceğiz.

Okul çıkışı, dün çarpma işleminde sıkıntısı olan öğrencilerimiz ile bireysel olarak çalıştık. Farklı yöntemler ile bu öğrencilerimiz de çarpma işlemi konusunu kavradılar. Fakat bu öğrencilerimizde ritmik sayma konusunda eksiklikler olduğu için çarpma konusunun mantığını öğrencimiz kavrasa bile ritmik saymada sıkıntı olduğu için işlemler yanlış yapılmaktadır. Ritmik sayma konusunun üzerine durmamız gerekecek. İki basamaklı sayılarla çarpma işlemini de bitirdik. Bundan sonra toplama, çıkarma ve çarpma işlemleri ile ilgili bol bol alıştırma ve etkinlikler yapıp, problemler çözeceğiz.

Bu hafta sonu ve önümüzdeki hafta sonu tekvando çalışması yapılmayacaktır. Kültür merkezinin ısınma sorunu olduğu için öğrencilerimizin hasta olmasını istemiyoruz. Isınma sorununu iki hafta içinde çözebiliriz diye düşünnüyoruz. Yapılmayan çalışmaların telafisini yapacağız.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder