28 Aralık 2016 Çarşamba

Kış Manzarası (Simetri)

İlk dersimize ev çalışması olarak verdiğim açı ve açı modelleri etkinliğini beraber yaparak başladık. Açı çeşitlerini tekrar edip örnekler yaptık. Aile büyüklerimizin çocukluğu çalışmasını öğrencilerimden topladım. Uygun bir zamanda inceleyip değerlendirmesini yapacağım. Kalan zamanımızda hayat bilgisinden yön bulma konusuna başladık. Evimizin yerini tarif ediyorum konusunda yön konusunu çalışmıştık. Fakat pekiştirme çalışmalarını yapmamıştık. Hazırladığım sunum yardımı ile geçmiş konuyu tekrar ettik.

İkinci ve üçüncü dersimizde hayat bilgisine devam ettik. Yön bulma ile ilgili öğrencilerimize animasyon iki kısa film izlettim. Öğrencilerime dağıttığım not kağıtlarına filmlerdeki yön bulma ile ilgili yöntemleri bu kağıtlara not etmelerini istedim. Filmleri izledikten sonra soru cevaplar yaptık. Yön bulmada en etkili yöntemin pusula kullanmak olduğunu kavramaya çalıştık. Google Maps i kullanarak Dünya üzerindeki ülkelerin konumlarını inceledik. Defterimize konuyla ilgili görsel etkinlikler yapıp not tuttuk.
Dördüncü dersimizde matematikten toplama, çıkarma ve çarpma işlemlerinde verilmeyen rakamları bulma etkinliği yaptık.

Öğleden sonraki iki dersimizde simetri konusunu pekiştirme amacı ile ilgili görsel etkinlik yaptık. Öğrencilerimizin çalışmalarını sırayla panomuzda sergileyeceğiz. Çalışma sitemizin görsel etkinlikler sayfasındadır.
Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimizle okuduğunu anlama ve matematikten işlemler ile ilgili etkinlikler yaptık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder