19 Aralık 2016 Pazartesi

Ritim Çalışmaları

İlk dersimize hafta sonu verdiğim ev çalışmalarının kontrolü ile başladık. Fen bilimlerinden ve hayat bilgisinden verdiğim çalışmaların kontrolünü yaptık. Türkçe etkinliklerinden sözlük çalışmasına değindik.

İkinci dersimizde ve üçüncü dersimizin bir kısmında fen bilimleri yaptık. Işık ve görme olayı ile ilgili çalışma kağıdından etkinlik yapıp konuyu tekrar ettik. Defterimize ışık ve görme olayı ile ilgili not tutma çalışmasını yaptık. Bir sonraki dersimizde ışık kaynaklarına geçeceğiz.

Üçüncü dersimizin kalan zamanında matematik kitabımızdaki çıkarma işlemleri alıştırmalarını bitirdik.

Dördüncü dersimizde matematik defterimize problem çözme çalışması yaptık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Türkçeden yeni okuma metnine başladık. Geçtiğimiz hafta çalıştığımız şiirin etkinliklerinden bireysel çalışma ile ilgili etkinlikleri kaldı. İlerleyen derslerimizde bu çalışmaları yapacağız. Bu dersimizde Altı Kitap metnine başladık. Kitap okumanın önemi ile ilgili konuştuk. Okuma ve anlama çalışması yaptık. çalışma kitabındaki etkinliklerden bir tanesini bitirdik.

Son dersimizde müzik yaptık. Müzik defterimize ritim kalıplarını yazıp çalışmaya devam ettik. Geçtiğimiz derslerdeki konuları tekrar ettik. Önceki ritim kalıplarını hatırladık. Önceden sol notası ve "İzmir Van" kalıbını çalışmıştık. Bugün "La" notasını ve Gelibolu" kalıbını çalıştık. Farklı ritim kalıpları oluşturduk. Öğrendiğimiz bu iki nota ile flüt çalma çalışmalarına yavaş yavaş başlayacağız.

Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimiz ile seviye tespit sınavı yaptık. Türkçe ve matematikten yaptığımız sınavı bütün öğrencilerimiz bitiremediği için çarşamba günü devam edeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder