15 Aralık 2016 Perşembe

Sayı Örüntüleri

İlk iki dersimiz İngilizce idi. İngilizceden yeni kelimeler öğrenilmeye devam edilmiş.

Üçüncü dersimizde ev çalışması olarak verdiğim etkinliklerin kontrolünü yaptık. Hayat bilgisinden tets sorularını öğrencilerimiz tek tek okuyup açıklamalı olarak yanıtladılar. Farklılıklar doğaldır etkinliğini yaptık.

Dördüncü dersimizde fen bilimleri yaptık. Işık konusunu tekrar çalışması yaptık. Kitabımızdaki ışığın görmedeki rolü konusunun etkinliğini tamamladık. Morpakampüsten çalışma etkinliklerini yaptık. Konu testini çözdük. Konuyla ilgili defterimize not tutma çalışması yaptık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde matematikten sayı örüntüleri konusuyla ilgili ders ve çalışma kitabından etkinlikleri yaptık. Doğal sayılar ünitesiyle ilgili kitabımızdaki bütün etkinlikleri tamamladık. Önümüzdeki hafta toplama işleminin tekrar çalışmasına başlayacağız.

Son dersimizde serbest çalışma etkinliği yaptık. Bireysel rehberlik çalışması yaptık.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz de deneme sınavlarını bitirdiler. Öğrencilerimiz ile sonuçları inceledik. Yaptığımız deneme sınavı 20'şer sorudan Türkçe ve matematik, 10'ar sorudan fen bilimleri ve hayat bilgisi derslerinden oluşmaktadır. Sorular morpakampüsün konu testleri ve kazanım testlerinden alınmıştır. Bazı soruları sınıfta çalışıp çözümlerini yapmıştık. Yapılan deneme sınavının sınıf ortalamasının doğru sayısı yüzde 85'dir. Deneme sınavının içeriğine göre sınıf başarı ortalaması yüksek çıkmıştır. Fakat bireysel olarak bazı öğrencilerimizin bazı konularda eksiği vardır. Ayrıca bazı öğrencilerimizdeki dikkatsizlikte fazla yanlış yapmalarına sebep olmuştur. Bu başarı ortalaması 2 - 3 puan daha yukarıda olabilirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder