12 Aralık 2016 Pazartesi

Işık - İşlemlerde Verilmeyen Rakamı Bulma

İlk dersimize hafta sonu yapılan çalışmaların değerlendirmesi ile başladık. Hafta içi yapılacak çalışmalar hakkında konuştuk. Kalan zamanımızda ev çalışması olarak verdiğim fen bilimleri ve hayat bilgisi çalışmalarını yaptık. Konuları tekrar ettik.

İkinci dersimizde ev çalışması olarak verdiğim Kibritçi Kız masalını okuduk. Çalışmalarını yaptık. Kalan zamanımızda fen bilimlerinden işlediğimiz konuları tekrar ettik. Kitabımızdan ışık konusu ile ilgili bölümleri yüzeysel olara inceledik. Neler öğreneceğimizi konuştuk.

Üçüncü dersimizde morpakampüsten konuya giriş yaptık. Konuyla ilgili uygulama yaptık. Uygulama sonuçlarını defterimize not şeklinde tuttuk. Yarın konu özetini yazacağız. Morpakampüsten konu ile ilgili çalışma etkinliklerini yapacağız.

Dördüncü dersimizde hafta sonu matematikten verdiğim çalışmayı tekrar ettik. Ayırt edici olan soruları beraber yaptık. Öğrencilerimizin yapamadıkları soruları çözmeye çalıştık.

Öğleden sonraki ilk dersimizde matematik yapmaya devam ettik. Toplama ve çıkarma işlemlerinde verilmeyen rakamları bulma alıştırmaları yaptık.

Son dersimizde okulumuzun ön bahçesinde takımlı yakan top oyunu oynadık.

Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimize deneme sınavı yaptık. Deneme sınavı Türkçe 20, matematik 20, fen ve hayat bilgisi 10'ar soru olmak üzere toplam 60 sorudan oluşmaktadır. Öğrencilerimiz deneme sınavını bitiremedi. Çarşamba günü sınava kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bu gruptaki öğrencilerimiz sınava iyi motive olup sorular ile uğraşıyorlar. Bu tür çalışmalarda içsel motivasyonu sağladıklarını gördüm.

Deneme sınavı soruları morpakampüsün kaynaklarından alınmıştır. Sorular düşünmeye yönelik ayırt edici sorulardır. Aralarına ev çalışmaları olarak verdiğim etkinliklerdeki sorulardan da ekledim. Konuları hatırlayan ve ev çalışmalarına iyi bir şekilde çalışan öğrencilerimiz sınavı rahatlıkla tamamlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder