6 Aralık 2016 Salı

Pazar Alışverişi

İlk dersimizde ev çalışması olarak verdiğim etkinliklerin kontrolü ile başladık. Fen bilimleri ve hayat bilgisi tekrar çalışmalarının kontrolünü yaptık. Matematikten çarpma işlemi ile ilgili verdiğim alıştırma ve problemlerin kontrolünü yaparak ilk dersimizi bitirdik.

Gruplardaki öğretmen arkadaşlarımızdan bu konuda sürekli mesaj geldiği için ev çalışmaları hakkında düşüncelerimi belirtmek isterim.Ev çalışmalarının öğrencilerin derslerine olumlu katkı sağladığını düşünüyorum.Ancak verilen çalışmaların diğer gün okulda mutlaka gerekli kontrollerin yapılması kaydı ile. Aksi takdirde verilen çalışmaların hiçbir faydası olmaz. Öğretmen arkadaşlarımıza tavsiyem eğer ev için çalışma veriyor iseniz mutlaka diğer gün kontrolünü yapmanızdır.

Verdiğim çalışmalar genellikle çalışılan konular ile ilgilidir. Yeri geldiği zaman diğer günün konusu içinde hazırlık yapılması amacıyla da ev çalışması veriyorum. Bu çalışmaların kontrolü tüm dersimizi alsa bile sonuçta bireysel ve toplu şekilde yapıyoruz.

İkinci ve üçüncü dersimizde ilçe pazarına ve ilçemizde büyük bir markete gezi düzenledik. Amaç bilinçli tüketici olmanın özelliklerini uygulamalı olarak kavrama, alışveriş yapma, para hesabı hapma, nezaket ifadelerini doğru kullanma kazanımlarına yönelikti. Markette öğrencilerimiz ile birlikte uygulamamızı yaptık. Pazar alışverişinde öğrencilerimizi üçerli gruplar yaptık. Ve alışveriş için serbest bıraktım. Bizler sadece ne alması gerektiğini söyledik ve belirlediğimiz yerde öğrencilerimizi bekledik. Gezinin amacına ulaştığını düşünüyorum. Bir hafta boyunca bol bol meyve yiyeceğiz. Meyvelerimizin küçük bir kısmını okulumuz birinci sınıf öğrencilerimize ikram ettik.

Dördüncü dersimizde matematik yaptık. Matematik ders ve çalışma kitabındaki kalan etkinliklerin hepsini bitirdik. Öğrencilerimize ikinci kitabı verdim. Zaten ikinci kitabın da büyük bir kısmını bitirmişiz. Bir süre kitaptaki çalışma etkinliklerini tamamlayacağız.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Sarmaşık gülü metnini okuduk. Kalan çalışmalarını öğrencilerimiz tamamlamaya çalıştılar. Kalan etkinliklerini yarın bitirip yeni okuma metnine geçeceğiz.

Son dersimizde okulumuzun arka bahçesinde serbest oyun etkinliği yaptık.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile noktalama işaretlerinden nokta, soru işareti, virgül ve ünlem işaretine çalıştık. konuyla ilgili etkinlikler yaptık. Çarpma işlemi ile ilgili alıştırma etkinlikleri yaptık. İkinci grup öğrencilerimiz ile biraz daha çalışmalarımızı yavaşlatıp bireysel çalışmaya dönmemiz gerekiyor. Konularda ufak tefek eksiği olan öğrencilerimiz var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder