13 Aralık 2016 Salı

Günbatımında Ağaç

İlk dersimize ev çalışması olarak verdiğim matematik çarpma işlemi ve problermleri etkinliğinin kontrolü ile başladık. Türkçeden verdiğim tekrar çalışmasının kontrolünü yaptık.

İkinci ve üçüncü dersimizin bir kısmında hayat bilgisi yaptık. Adres bilmenin önemi konusuna çalıştık. Öğrencilerimize zaman zaman ev adreslerini ve ailesine ulaşabileceğimiz telefon numaralarını öğrenmelerinin gerekliliğini söylüyorum. Bununla ilgili zaman zaman etkinlikler ve bazı durumlarda bu bilgileri söylemelerini istiyorum. Ders kitabımızdaki yönergeye göre soru cevaplar yaparak konuyu çalıştık. Kitabımızdaki örnek olayı okuduk ve olay üzerinden adres bilgisini öğrenmenin önemini kavramaya çalıştık. Mahalle, cadde, sokak gibi adres kavramlarına çalıştık. Defterimize görsel bir etkinlik yapıp konuyla ilgili not tuttuk. Çalışma kitabındaki etkinliği tamamladık.

Üçüncü dersimizin kalan zamanında ve dördüncü dersimizde matematik ders ve çalışma kitabındaki ritmik saymalar konusuna çalıştık. Ritmik saymalar yaptık. Kitaptaki konuyla ilgili etkinlikleri bitirdik.

Öğleden sonraki ilk dersimizde sorumluluk ile ilgili kısa bir rehberlik çalışması yaptık. Verilen görevi zamanında yapmanın önemi hakkında konuştuk. Sorumluluk  bilinci ve sorun çözme becerisi ile ilgili çalışma yaptık. Kalan zamanımızda yapacağımız görsel çalışma hakkında öğrencilerimi bilgilendirdim. Gerekli hazırlığı yaptık.

Son dersimizde görsel etkinlik çalışmasına başladık. Çalışmayı bugün bitiremedik. Biraz zaman alıyor. Yarın öğleden sonraki dersimizde bitirirsek çalışmaları paylaşacağım.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile dün uygulamaya başladığımız deneme sınavını yaptık. Deneme sınavını bu gruptaki öğrencilerimiz de bitiremedi. Yarın birinci grup diğer gün ikinci grup ile sınavı yapmaya devam edeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder