26 Aralık 2016 Pazartesi

Problem Kurma Ve Çözme

İlk dersimize hafta sonu yapılan çalışmaların tekrarı ile başladık. Hafta içi yapılacak çalışmalar hakkında konuştuk. Öğrencilerimizden hafta olduğu için gelmeyenler vardı bu yüzden yeni  konulara öğrencilerimiz tam olduğu zaman başlayacağız. Bugünü genel tekrar çalışmalarına ayırdık. Hayat bilgisinden ve fen bilimlerinden verdiğim çalışmaların tekrarını yaptık. Türkçeden verdiğim masalın okuma ve okuduğunu anlama çalışmalarını yaptık.

İkinci dersimizde hayat bilgisinden beden dili konusunu çalıştık. Kitabımızdaki yönergelere göre konuyu çalıştık. Görsel okumalar yaptık. Öğrenci gruplarımıza konuyla ilgili verdiğim örnek olaylar verdim. Gruplardan bu örnek olayları canlandırmalarını istedim. Soru cevaplar ile beden dilini kullanmanın önemi hakkında konuştuk.

Üçüncü dersimizde hayat bilgisi defterimize görsel bir etkinlik yapıştırdık ve bu etkinlik üzerinde konuştuk. Daha sonra konuyla ilgili not tuttuk. Öğrencilerimiz not tutma çalışmasını yaparken matematik defterlerini ve matematik çalışmalarını inceledim.

Dördüncü ve öğleden sonraki ilk dersimizde matematik yaptık. Matematik ders kitabındaki problemleri deftere yazıp çözme çalışması yaptık. Daha sonra toplama, çıkarma ve çarpma işlemlerinde verilmeyen rakamları bulma etkinliği yaptık.

Son dersimizde müzik yaptık. Önceki haftalarda çalıştığımız konuları tekrar ettik. Ritim kalıpları ve öğrendiğimiz notaları tekrar ettik. Bugün fa notasını çalıştık. Fa notası ve önceden öğrendiğimiz notaları da kullanarak ritim kalıpları oluşturduk ve flüt ile çalma çalışması yaptık. Bazı öğrencilerimiz ritim kalıplarına göre oluşturulan notaları kolaylıkla çalmaya başladılar. Bu üç nota ile çeşitli kalıplar oluşturup müzik yapmaya başlayacağız. Daha sonra şarkı çalmak çok kolay olacaktır. Flütün deliklerini kapatmakta zorlana öğrencilerimiz arada sırada egzersiz yapmalıdır. Egzersiz çalışmalarını sınıfta yapıyoruz. Öğrencilerimiz nasıl çalışma yapacaklarını biliyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder