22 Aralık 2016 Perşembe

Nota Ve Ritim Çalışması

Bugün ilk iki dersimiz İngilizce idi.

Üçüncü dersimizde ev çalışması olarak verdiğim okuduğunu anlama metninin  sorularını yanıtladık. Paragraf sorularını nasıl çözmemiz gerektiğinin üzerinde durduk. Matematikten verdiğim çalışmaların kontrolünü yaptık.

Dördüncü dersimizde matematik çalışma kitabındaki çarpma işlemi etkinliklerini bitirdik. Kitabımızdan problem çözme ve problem kurma çalışmaları kaldı. Önümüzdeki hafta toplama, çıkarma ve çarpma işlemleri ile ilgili problem çözme etkinliğine ağırlık vereceğiz. Dönem sonuna kadar işlediğimiz konuların tekrarını baştan itibaren çalışma etkinlikleriyle yapmaya başlayacağız.

Öğleden sonraki ilk dersimizde Türkçe yaptık. Türkçe defterimize yazdığımız iki tane soruyu öğrencilerimizin yanıtlamasını istedim. Sorularda puanlama yaptık. Düşünce, anlatım, yazım ve dil bilgisi kurallarına göre puanlama yaptık. Çalışmasını bitiren öğrencilerimiz Türkçe çalışma kitabındaki bireysel etkinlikleri tamamlamaya çalıştılar. Türkçe defterimize klasik soru kalıplarıyla sorular yazıp, kendimizi ifade etmeye başlayacağız. Önceden bu çalışmayı çalışma kağıtları üzerinden yapıyorduk. Artık defterimizi de bunun için kullanacağız, kompozisyon çalışmalarıyla devam edeceğiz.

Son dersimizde müzik yaptık. Önceden öğrendiğimiz kalıpları tekrar ettik. Flütün tutuş şeklini sol ve la notalarının çalınışını çalıştık. Çalıştığımız ritim kalıpları ile sol ve la notasını kullanarak müzik parçaları oluşturmaya çalıştık. Kalıpları daha sonra birleştirerek müzik çalışması yaptık. Bir parçanın notalarını yazıp öğrencilere bunun nasıl çalınması gerektiğini öğretmekten ziyade önce İzmir Van Gelibolu kalıpları ile nota bilgisi verilip bunlarla birkaç nota ile birlikte oluşturulan kalıpların çalınması şarkı çalmak için ön hazırlık oluşturur. Fa notasından sonra bazı parçaların öğrendiğimiz kalıplara uygun kısımlarını çalışmaya başlayacağız.

Okul çıkışı ikinci grup öğrencilerimiz ile Türkçe ve matematikten yaptığımız yazılı sınava devam ettik. Öğrencilerimizin dün yapılan değerlendirme çalışmasının kitapçıklarını kontrol ettik. Yapılan hataları bireysel olarak çalıştık. Sınavını bitiren öğrencileirmiz dört işlem alıştırmaları yaptılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder