5 Aralık 2016 Pazartesi

Simetri - Yerli Malı Şarkısı

İlk dersimize hafta sonu yapılan çalışmaların değerlendirmesi ile başladık. Hafta içi yapılacak çalışmalar hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdim. hafta sonu verdiğim çalışmaların kontrolünü yaptık.

İkinci dersimizde fen bilimleri yaptık. Geçtiğimiz hafta maddeyi tanıyalım ünitesini bitirmiştik. Kitabımızda konu olarak anlatılmasa bile suyun doğadaki halleri konusunu, erime, donma ve buharlaşma kavramlarını çalıştık. Kısa bir animasyon film ile konuya giriş yaptık. Soru cevaplar ile konuyu pekiştirdik. Defterimize görsel etkinlik yaptık. Maddenin halleri ile ilgili defterimize tuttuğumuz not çalışmasının görsellerini bugün paylaşma fırsatı buldum.

Üçüncü ve dördüncü dersimizde simetri konusunu çalıştık. Bunun için dosya kağıdını ikiye katlayıp bir yarısına şekil çizip kestik. Diğer yarısının kağıdın katlama çizgisine göre durumunu inceledik. Birkaç kez çalışmayı tekrarladık. Kağıdın katmala çizgisinin simetri doğrusu olduğunu ve simetrik şekillerin nasıl ifade edildiğini kavradık. Daha sonra kitabımızdaki çalışmaları yaptık. Defterimize konuyla ilgili not tuttuk ve kareli defterin karelerini kullanark bir tane örnek yaptık. Noktalı kağıt yardımı ile üç farklı şekil çizdik ve öğrencilerimizden belirlenen simetri doğrusuna göre simetriklerini çizmelerini istedim. Çalışmasını yapan öğrencilerimiz defterlerini bu çalışmaları yapıştırdılar.

Öğleden sonraki ilk dersimizde örüntü ve süsleme konusunda eksiği olan öğrencilerimiz ve bugün çalışılan simetri konusunda eksiği olan öğrencilerimiz çalışmalarını tamamladılar. Çalışmasını tamamlayan öğrencilerimiz çarpma işlemi alıştırmaları yaptılar.

Son dersimizde bilinçli tüketici olma, tasarruf yapma, yerli malı kullanmanın önemi, israf yapmama gibi kavramlar hakkında konuştuk. Geçtiğimiz yıllarda yerli malı haftası ile ilgili görsel etkinlikler yaptık. Bu sefer hazırladığım bir şarkı ile konuyu değerlendirmeye çalıştık. Hazırladığım şarkı Hakkı Sunat'ın yerli malı şiirlerinden derlediğim rap tarzında bir şarkı oldu. Öğrencilerimiz severek söylemeye çalıştı fakat biraz zorlandılar. Hazırladığıö videoda müzik seçimi biraz hızlı olmuş. Bu yüzden öğrencilerimiz ile parça parça söylemeye çalıştık. Ama birkaç gün çalışırsak öğrencilerimiz söyleyeceklerdir. Şarkıyı youtube yükledim fakat telif hakkından dolayı ses sorunu oldu. Bu yüzden videoyu kaldırmak zorunda kaldım. İlerleyen günlerde farklı bir altyapı üzerine hazırlamaya çalışacağım.

Okul çıkışı birinci grup öğrencilerimiz ile Türkçeden noktalama işaetleri konusuna çalıştık ve etkinlikler yaptık. Konuyu pekiştirip tekrar ettik. Daha sonra matematikten toplama, çıkarma ve çarpma işlemleri ile ilgili etkinlikler yaptık. Özellikle çarpmada hatası olan öğrencilerimizin hataları üzerinde durduk.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder